VYBERTE SI REGION

Čeští sprinteři byli osmí, nejlépe ve Světovém poháru

Peking, Brno – Vynikajícím osmým místem v týmovém sprintu se čeští dráhoví cyklisté vrátili do hry o olympiádu v Londýně 2012.

21.1.2011
SDÍLEJ:

Zprava: Martin Feiferlík, Denis Špička, Tomáš Bábek v čínském Pekingu.Foto: Svatopluk Buchta

Trio brněnské Dukly ve složení Martin Feiferlík, Tomáš Bábek a Denis Špička zajelo úvodní den Světového poháru v čínském Pekingu výborný čas 45,4 sekundy a nechalo za sebou silná družstva Malajsie, Kanady, Německa či Řecka.

V konkurenci dvaceti týmů z osmnácti zemí Češi osmým místem vylepšili historické maximum ve Světovém poháru. Vyhráli Francouzi. „Bábek dokonce proletěl páskou druhým časem ze všech soupeřů na třetím úseku. Ale to nejdůležitější je, že jsme získali sto padesát UCI bodů do olympijské kvalifikace a jsme zpět v boji o anglický Londýn,“ radoval se hlavní kouč brněnské Dukly Svatopluk Buchta.

Ve vícebojařském omniu je brněnský odchovanec Alois Kaňkovský po třech disciplínách, letmém kole, bodovačce a vylučovacím závodě, na jedenácté příčce. V sobotu však mistra světa z roku 2007 čekají jeho silnější disciplíny – stíhačka jednotlivců na 4 kilometry, scratch a kilometr s pevným startem.

V Pekingu se v sobotu představí také Denis Špička v keirinu a do omnia vstoupí Jarmila Machačová.

Autor: Jaroslav Kára

21.1.2011 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Nemocní z léčebny se přestěhují do Úrazové nemocnice. V březnu

Brno – Pětadvacet lidí z Léčebny dlouhodobě nemocných na Červeném kopci přesídlí vedení města do Úrazové nemocnice v Brně. Současné budovy totiž podle náměstka primátora Petra Hladíka nevyhovují dnešním potřebám. „Pacienti si zaslouží prostředí, které odpovídá jednadvacátému století," vysvětlil.

Ideální teplota pro výrobu čokolády? Patnáct až dvacet stupňů

Kuřim /ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI/ – Žena v bílém oblečení s čepicí na hlavě obsluhuje stroj, ve kterém se čokoláda nahřívá, aby se z pevných kuliček stala tekutina pro nalévání do forem. K přístroji si musí vylézt na štafle, odkud kousky belgické čokolády sype dovnitř. Hmota se musí neustále míchat. Další zaměstnankyně obsluhuje stroj s mnoha tryskami, ze kterých neustále v intervalech asi třiceti sekund vytéká čokoláda. Umisťuje pod ně formy a poté dává na váhu. Ve formě je podle velikosti vždy několik stejných tvarů. Třeba stromky se vyrábí po dvou, zato malá autíčka po patnácti. Výrobě čokolád ve firmě Fikar se věnuje další díl seriálu Rovnosti nazvaného Za zavřenými dveřmi.

AKTUALIZOVÁNO

Doprava na Zvonařce zkolabovala. Autobusy se opožďovaly i o hodinu

Brno – I desítky minut v kolonách. S takovým zdržením museli počítat řidiči, kteří ve středu odpoledne projížděli ulicemi Zvonařka a Plotní. Kvůli vážné dopravní nehodě a jejímu následnému vyšetřování doprava v ulicích zkolabovala. Auta, autobusy i tramvaje linky 12 uvízly v kolonách. Situace se zlepšila až před půl sedmou hodinou večer.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies