Dlouho jste vedli pouze 1:0, rozhodla druhá branka?

Asi ano, odehráli jsme podobný zápas jako ten první. Předvedli jsme perfektní disciplínu, tak bychom měli hrát všechna utkání.

Trenér Berky si po základní části právě na nedisciplinovanost stěžoval. Vedli jste rozpravu na toto téma?

Podle sazebníku padaly i pokuty. Karet jsme měli letos strašně moc. Tak kvalitnímu mužstvu se to nesmí stávat. Byli jsme vylučovaní v některých zápasech i za rozhodnutého stavu.

Čím si to vysvětlujete?

Je to asi o individuální disciplíně každého hráče. Ale je dobře, že se nám to stalo v základní části a v play off se z toho můžeme ponaučit.

Nicméně třeba mladík Radim Záruba chodí do soubojů hodně neohroženě…

U něj je mládí ještě nevybouřené. (smích) Jde do všeho po hlavě, ale tak to chodí ve sportu i v životě. Na nás starých je je ukočírovat.

V play off už jde do tuhého. Jak zápasy vyřazovací části prožíváte?

Mám jich odehraných víc, ale play off je vždy svátek. Jedná se o úplně jinou soutěž. Celý rok se honíme po hřišti jenom proto, abychom se v základní části umístili co nejlíp. Zápasy mají úplně jiné grády, chodí i víc lidí.

Tango prahne po finále, kde se počítá s účastí Chrudimi. Zasáhne do boje o titul i jiný tým?

Kéž by to bylo jen mezi námi a Chrudimí. V play off už nechce prohrát nikdo. Musíme si to vydřít na hřišti.

S Chrudimí jste letos dvakrát prohráli. Co Tangu ještě chybí k vyrovnanějším výsledkům s mistrem?

Mají odehraných daleko víc těžkých zápasů, mužstvu pomáhají Brazilci, a ne ledajací. Jsou to opravdu zkušení hráči, kteří podávají stabilně velmi dobré výkony. Chrudim odehrála i spoustu povedených zápasů v Lize mistrů. Co se týče zkušeností, je úplně někde jinde. Musíme se od ní ještě pořád učit, ale zase se nesmíme učit donekonečna. (smích) Už je potřeba to prodat na hřišti.

Chybí Tangu nějaký Brazilec?

Určitě bych nějakého přivítal. Od nich se člověk vždycky má co učit. Byl jsem v Brazílii třikrát s reprezentací. Na ulicích tam kluci neustále hrají čtyři na čtyři, klidně i bosí na betoně s něčím, co se vzdáleně podobá míči. Mají to v krvi. Napřed se učí na malém prostoru, pak až přecházejí na fotbal. Na druhou stranu se zase rádi baví. Ale každý Brazilec, který má i zodpovědnost, by nám pomohl.

Rádi si ale prodlužují dovolenou.

To je pravda. Nesmí se pouštět na dovolené. Až po soutěžích. (smích)

Zpět k lize. Chrudim ji vyhrála šestkrát v řadě. Při dominanci jednoho týmu často sahají organizátoři k různým regulacím. Prospěly by futsalu?

V týmu můžou být jen čtyři hráči mimo Evropskou unii, což Chrudim využívá v plném počtu. Platový strop asi zavést nepůjde, přece jenom žijeme ve skromnějších podmínkách. Na druhou stranu když je tady takový mančaft, i my se od něj ve vzájemných zápasech učíme a naše výkonnost pak má jít nahoru.

Brněnští diváci při prvním zápase play off vyvolávali jméno Josefa Havla, kterého klub na konci února propustil. Jak prožíváte jeho odchod?

Rozhodně to prožívám, protože s Pepou jsem prošel celý futsalový život. Vždycky jsme vedle sebe seděli v kabině, teď mi chybí.

Je to oslabení pro tým?

Samozřejmě. Má obrovské zkušenosti. Bohužel už s námi ale není a my si musíme poradit bez něj.

Příští sezonu bude hrát v první lize i Agromeli Brno. Jak se těšíte na další derby?

Je to super. Na zápasy s konkurenčním Helasem vždy chodí víc diváků, tak doufám, že to bude stejné i s Agromeli. Hlavně nemusíme nikam jezdit. Takže samé výhody.