V týmu má hned pětici zahraničních akvizicí, z toho dvojici ze Spojených států. „Měli jsme tři dny volna a cesta do Ameriky tak nebyla možná. Nechtěli jsme, aby některý z kluků zůstal na Vánoce sám," dodal Helbich.

Vedle hokejové Komety z Brna, která v týdnu mezi Vánoci a Novým rokem odehraje hned tři duely, zažívají nejpernější svátky znojemští hokejisté. Nastoupí také ke třem zápasům a čtvrtý je čeká hned na Nový rok. „Měli jsme volno jen na Štědrý den, byla to rychlovka. Kluky z Kanady většinou pozve domů někdo ze spoluhráčů, my Slováci máme s sebou rodiny," popisuje útočník Orlů Roman Tomas.

Podobnou starost jako Kanaďané ve Znojmě měli i brněnští volejbalisté Renzo Mendoza z Kolumbie a Nick Goodell ze Spojených států amerických. „Renzo odletěl za kamarádem do Francie, Nick chtěl do Belgie, nakonec zůstal v Brně a stejně jako loni ho pozval některý ze spoluhráčů," přibližuje volejbalový kouč Ondřej Marek, jehož svěřenci sice přes Vánoce nehrají zápasy, ale tvrdě se připravují.

Lépe na tom jsou cizinky u basketbalistek Králova Pole. Mají třítýdenní zápasovou pauzu. „Po utkání s Hradcem Králové jsme měli večírek a poté se hráčky rozprchly do všech koutů světa – na Floridu, do Vilniusu nebo do Káhiry," říká generální manažer klubu Richard Foltýn.