Jak chutná autorovi vítězné branky výhra v derby?

Je to příjemné. Tango jsme před časem porazili 4:0, ale předtím dlouho ne. Pro diváky to asi moc koukatelný futsal nebyl, ale tři body máme.

V tabulce jste se dotáhli na horní polovinu. Přišla úleva?

Jsem spíš zklamaný, protože spoustu bodů jsme poztráceli. Mrzí mě to, mohli jsme být v tabulce výš.

Oproti minulým rokům se derby odehrávalo mezi celky z dolní poloviny tabulky. Bylo to znát na atmosféře?

Oproti minulým rokům mi přišla klidnější. Asi i kvůli tomu, že nepadalo tolik gólů. Po pěti minutách jsem tušil, že rozhodne jeden, maximálně dva. Tango hrálo zanďoura, těžko jsme se dostávali ke střelám. Nikdo nechtěl udělat chybu a dostat první gól.

Bezgólový stav vydržel 37 minut. Je náročnější na psychiku než přestřelka?

Já to tak nevnímám. Zažil jsem zápasy v reprezentaci, které jsou na psychiku ještě náročnější. Byl jsem naopak docela klidný, protože jsem věřil, že jeden gól dáme.

Udrželi jste nulu. Je ve futsale hodně cenná?

Určitě. Šíma (brankář Helasu David Šimon – pozn. red.) umí zachytat skvěle, ale na svůj věk a zkušenosti někdy vyrobí strašnou chybu. (úsměv) Proti Tangu mu zápas ale vyšel výborně. Futsal hraju od šestnácti let a nepamatuju si výsledek 0:0, jen málo 1:0. Je to trochu rarita.

V duelu měl ke gólu blízko i váš bratranec Vojtěch Cupák, který trefil tyč. Hecujete se spolu?

Vojta už si trochu srovnal věci v hlavě a chápe, že je potřeba, aby už bral hru i na sebe. Dva nebo tři góly už letos dal. Je šikovný, umí se prosadit ke střele. Až zapracuje na bránění a důrazu, bude z něj dobrý hráč.

Tango přes léto opět zamíchalo kádrem. Je pro vás hůř čitelné?

Vrátil se trenér Marian Berky, kterého známe. Někteří zkušení hráči zůstali, víme o sobě. Hraje spolu i velký a malý fotbal, takže se těžko překvapíme. Zbývají nám signály, ale z těch se v pondělí nikdo neprosadil.

Tango zůstalo s pouhými pěti body deváté. Může mít starosti se záchranou?

Zvedne se. Má zkušené hráče. Začátek jim sice nevyšel, ale je jen otázka času, kdy si tým sedne a půjde nahoru. Myslím, že se bude pohybovat někde kolem nás, na sestup vidím jiné kandidáty.