Máte už nějaké nabídky k odchodu?
Je brzy, ještě se hraje teprve čtvrtfinále, nabídky chodí až po sezoně. Když vidím například Vaška Kubíčka (brankář Plzně – pozn. red.), který dojíždí z Brna třeba dvakrát týdně na trénink, mohl bych se domluvit na něčem podobném. Když mi vyjde vstříc klub i rodina, abych ji vídal, změně se nebráním.

Spoustu nabídek už jste v minulosti odmítl. Co vás přimělo ke změně postoje?
Už mě láká zkusit něco jiného. Nevím, jestli můžu klukům v Helasu ještě něco dát, pomoct jim se rozvíjet. Už jsem v áčku deset nebo jedenáct let. Možná pro mě bude dobré, když okysličím kariéru nějakým hostováním.

Existuje i možnost, že po odchodu kouče Marka Kopeckého převezmete Helas jako hrající trenér?
Tréninky vedu, pomáhám i s taktikou na zápas, ale tahle varianta pro mě není moc dobrá. Hlavně s ohledem na reprezentaci a moji připravenost. Chci se věnovat dál trénování juniorů, ale také se soustředit plně na svoje výkony.

Mrzí vás hodně, že jste v play-off nevyhráli ani jediný zápas?
Doufali jsme, že jeden zvládneme. V domácím jsme vedli 5:2, ale ani tam se to nepovedlo. S Benagem jsme věděli, do čeho jdeme. Potřebovali jsme se v základní části vyhnout sedmému a osmému místu, abychom měli přijatelnějšího soupeře. Poztráceli jsme bohužel pár bodů, to nás nakonec mrzelo.

Sérii doprovázely i slovní přestřelky. Byla vyhrocená?
Je to play-off, hraje se o umístění. Věděli jsme, že soupeř bude hodně na balonu a že důrazná hra mu vadí. Na ni jsme přistoupili, ale nikoliv na zákeřnou. Co někteří hráči Benaga předváděli, když si naskakovali, aby si vynutili faul… To do futsalu nepatří. Je ale i na rozhodčích, co připustí.