Mezi přihlášenými chybí obhájce prvenství a vítěz loňského Českého poháru Jiří Polnický. "Stejně jako v minulých ročnících se sejde na startu kvalitní konkurence složená z nejlepších jezdců českých týmů, které doplní reprezentanti Polska, Slovenska a Rakouska," řekl ředitel závodu Zdeněk Valenta. Z bývalých vítězů bítešského závodu je přihlášen pouze Jiří Hochmann, který slavil prvenství před sedmi lety.

Do okruhu favoritů se řadí také zkušený Martin Bláha a polští cyklisté v barvách Tufa Prostějov Wojciech Psczolarski a Adrian Teklinski.
Poprvé v historii úvodní závod sezony nezavítá do Brna. "Bohužel jsme nemohli využít kvůli opravám silnic žádnou ze dvou tras, kterou by mohli cyklisté přijet do Brna. A při současných pracích na dálnici u Kývalky padla i varianta zařadit po vedlejší silnici do itineráře závodu Masarykův okruh. Potřebné kilometry jsme museli natáhnout na silnicích v okolí Bíteše," dodal Valenta.

Závod začne v poledne, start a cíl bude na náměstí ve Velké Bíteši.

Program Českého poháru v silniční cyklistice:

2. dubna: Velká Bíteš - Brno - Velká Bíteš, 17. dubna: Kyjovské Slovácko, 8. května: Rokycany, 15. května: Náchod, 21. května: Velká cena Popelína, 23. července: Blatná, 2. října: Praha.