VYBERTE SI REGION

Davidu Kalivodovi dril na běžkách nevadí

Brno - Čtyři minuty chybí do konce poločasu utkání Tipsport ligy mezi Brnem a Olomoucí. Hanáci vedou 1:0. Daleko od pokutového území upravé postranní čáry rozehrává standardní situaci David Kalivoda. Brněnský záložník načechrá balon směrem kpokutovému území. Před gólmanem Bártou se hemží roj fotbalistů. Anajednou se míč třepotá vsíti uvzdálenějšítyče.

13.1.2009
SDÍLEJ:

Hráč 1.FC Brno David Kalivoda.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Kalivoda vyrovnal. Po změně stran Brno obrat dokonalo a vyhrálo 4:2. „Byl to původně centr. Trenér nás nabádá, abychom kopali víc na bránu. Gólman reagoval na pohyb hráčů, takových gólů padá hodně. Chtěl jsem trefit směr a jsem rád, že to tam spadlo,“ prohodil lakonicky šťastný střelec.

Utkání Tipsport ligy zpestřila brněnským fotbalistům zimní přípravu, kterou zahájili už pod novým koučem Miroslavem Beránkem. „Začali jsme zostra. Tréninky jsou náročné, ale spoustu věcí děláme zábavnou formou. Herní praxe je nejdůležitější, ale nastoupili jsme z plné přípravy, chyběla výbušnost. Máme měsíc, abychom na tom zapracovali,“ netají nedostatky Kalivoda, který na jih Moravy přišel v létě ze Slavie. V brněnském dresu odehrál v Gambrinus lize deset utkání a jednou skóroval.

Během podzimu se rodák z Ledče nad Sázavou potýkal se zraněním, ale v novém roce hlásí stoprocentní připravenost. „Už jsem v pořádku a naplno trénuju. Dělám cvičení, které mi předepsal fyzioterapeut a věřím, že už budu v pořádku,“ potvrdil.

Proti Olomouci nastoupil šestadvacetiletý fotbalista ve středu zálohy, kde se podle vlastních slov cítí mnohem lépe než na kraji.

Boj o místo v nabité sestavě však bude velmi obtížný. „To je stejné ve všech silných mančaftech. Hlavní je, abychom hráli dobře. Půlrok se nám nevydařil, proto musíme natrénovat a věřím, že nám to pomůže k lepším výkonům,“ uvědomuje si Kalivoda.

Tento týden polykají svěřenci Miroslava Beránka dávky na kondičním soustředění ve Velkých Losinách. Běhání na lyžích nechává Kalivodu v klidu. „Lyže mi vůbec nevadí, jsem zvyklý ze Slavie. Soustředění je od toho, abychom nabrali fyzičku. Nečeká nás lehký týden,“ prohodil ještě před odjezdem brněnský středopolař.

Autor: Jaroslav Kára

13.1.2009 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Ideální teplota pro výrobu čokolády? Patnáct až dvacet stupňů

Kuřim /ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI/ – Žena v bílém oblečení s čepicí na hlavě obsluhuje stroj, ve kterém se čokoláda nahřívá, aby se z pevných kuliček stala tekutina pro nalévání do forem. K přístroji si musí vylézt na štafle, odkud kousky belgické čokolády sype dovnitř. Hmota se musí neustále míchat. Další zaměstnankyně obsluhuje stroj s mnoha tryskami, ze kterých neustále v intervalech asi třiceti sekund vytéká čokoláda. Umisťuje pod ně formy a poté dává na váhu. Ve formě je podle velikosti vždy několik stejných tvarů. Třeba stromky se vyrábí po dvou, zato malá autíčka po patnácti. Výrobě čokolád ve firmě Fikar se věnuje další díl seriálu Rovnosti nazvaného Za zavřenými dveřmi.

AKTUALIZOVÁNO

Doprava na Zvonařce zkolabovala. Autobusy se opožďovaly i o hodinu

Brno – I desítky minut v kolonách. S takovým zdržením museli počítat řidiči, kteří ve středu odpoledne projížděli ulicemi Zvonařka a Plotní. Kvůli vážné dopravní nehodě a jejímu následnému vyšetřování doprava v ulicích zkolabovala. Auta, autobusy i tramvaje linky 12 uvízly v kolonách. Situace se zlepšila až před půl sedmou hodinou večer.

Z okolí hlavního nádraží mizí zápach moči, žvýkačky a nedopalky

Brno – Stovky nedopalků a žvýkaček, které ještě minulý týden zdobily okolí hlavního vlakového nádraží v Brně, mizí. Město a městská část od prvního prosince spustily nový systém nepřetržitého úklidu. Ve středu jej politici kontrolovali.Podle Iva Rubeše ze společnosti Ave cz odpadové hospodářství je na úklidu nejtěžší hlavně množství odpadu. „Na takových místech totiž jen přibývá, nemůže se přestat ani na chvíli," sdělil.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies