Rekord mají Jihomoravané na dosah. „Za posledních třináct let se finále nehrálo v hale s kapacitou přes dva a půl tisíce diváků," zmiňuje Gerža.

Do třetího finále, které startuje ve čtvrtek v šest hodin večer, ovšem půjdou Brňané za stavu 0:2 na zápasy. V Liberci nezískali ve dvou duelech ani set. „Pracovali jsme i s týmovým psychologem, abychom z kluků stáhli zodpovědnost a šli do zápasu s čistou hlavou. Sezona pro nás vyzněla dobře a dotáhli jsme to dál, než jsme čekali," upozorňuje brněnský kouč Ondřej Marek. „Síla v nás je, ale musíme ji odbrzdit. Věřím, že před naší diváckou kulisou máme na to, abychom sérii srovnali," burcuje Brno čerstvý reprezentant Marek Zmrhal.

Přispěje i městoÚspěch brněnských volejbalistů ocenili v úterý na svém jednání i brněnští radní. Na pořádání finálových zápasů jim město přispěje dvě stě tisíc korun. „Je to nebývalý sportovní úspěch, který si zaslouží pozornost," sdělil primátor Petr Vokřál.

Dvaadvacetiletý smečař má s DRFG Arenou zkušenosti. Ještě v dorostu v ní totiž hrával lední hokej za jihlavskou Duklu. „Je to nostalgie, odehráli jsme v ní dva až tři zápasy ročně. V žákovském věku jsem v ní na mezinárodním turnaji získal i nějakou zlatou medaili," vzpomíná Zmrhal, který začal s volejbalem až v sedmnácti letech.

Po neúspěšných duelech v Liberci má také dostat víc prostoru na palubovce. „Marek Zmrhal ve druhém utkání nastoupil a pozvedl útok. Změny připravujeme," potvrzuje Marek.

Brněnský stratég především chce, aby se jeho tým semkl. „Zbytečně jsme si vyčítali některé chyby, které udělá každý. Musíme hrát víc spolu, víc se podporovat a ukázat to, co nás zdobilo celou sezonu," nabádá.