Liberec se v DRFG Areně radoval z obhajoby mistrovského titulu. „Vyhrát dvakrát za sebou je něco úžasného, obzvlášť v mých letech. Prostě fantazie," řekl dojatý čtyřicetiletý liberecký blokař Lubomír Staněk.

Jeho tým povolil Brnu pouze set. Domácí se vzepjali i ve čtvrté sadě, kdy osmibodovou šňůrou zvrátili stav 15:19, což pobláznilo na nejvyšší úroveň i domácí publikum. Jenže Dukla závěr zvládla lépe a slavila. „Liberec prokázal, že má s finálovými zápasy větší zkušenosti. Možná jsme se trochu zalekli, že můžeme vyhrát, stejně jako v předchozím zápase na hřišti soupeře," uvažoval Hrazdira.

Domácí k obratu utkání nedotlačila ani další rekordní extraligová návštěva, do DRFG Areny se vměstnalo 5556 diváků. „Kulisa je fantazie, takové prostředí nemáme v Liberci ani na hokeji," chválil diváky Staněk, který vyzdvihl i finálové výkony Brna. „Klobouk dolů, ukázalo se, že jsou to taky srdcaři. Ondra Marek (brněnský kouč – pozn. red.) je můj kamarád, ale vyhrát mohl jen jeden z nás," dodala hostující opora.

Brněnští volejbalisté ulovili medaili po 22 letech. Zda jedinečnou sezonu zopakují, zůstává otevřené. „Odvíjí se to od mnoha okolností. Určitě by to bylo dobré, ale záleží, zda to ustojíme ekonomicky a kluci budou mít zájem zůstat pohromadě," naznačil Marek. Jedna příjemná záležitost Brňany ještě přece jen čeká – od začátku play off se poprvé oholí. „Mimořádně se těším," smál se Hrazdira.

Volejbal Brno 1
Dukla Liberec 3

Sety: –20, –19, 18, –25. Rozhodčí: Krtička, Renčín. Čas: 121 min. Diváci: 5556. Konečný stav série: 2:4.

Brno: Andrianov 19, Sucharev 2, Smrčina 5, Haník 4, Hrazdira 20, Pražák 9, libero Castello – Goodell 3, Zmrhal 1, Licek, Muroň 4, Plešingr. Trenér: Marek.

Liberec: Zajíček 10, Vencovský 14, T. Kriško 13, Staněk 12, Janouch 2, Správka 12, libero Kopáček – Patucha, Galabov 3, Leikep. Trenér: Nekola.