Zanedlouho třicetiletá Vlková se vrací po dvouletém účinkování v konkurenčním Imosu Brno. „Bude to pro nás velká posila v boji o medaile. Minulý rok jsme skončili čtvrtí a letos na bednu chceme," říká generální manažer Valosunu Richard Foltýn. „Do našeho týmu přichází potřebná zkušenost, která nám scházela. Navíc výborně střílí," oceňuje posilu trenér Marian Svoboda.

Američanka Jonesová brněnské prostředí dobře zná. V minulém roce zaskakovala dva měsíce za zraněnou Lenku Šípovou. Do přípravy naskočí od října. „Je zbytečné, aby sem šla už teď. Známe ji dobře a nemusí nám nic dokazovat," vysvětluje Foltýn.

Trenérovi se v pondělí na startu přípravy hlásil tým bez trojice loňských hráček. Odešly Američanka Dominique Connersová, Šárka Pospíšilová a Radka Brhelová, která zamířila do Imosu . „Pozitivní je, že v týmu pokračuje pivotka Amber Spragueová a reprezentační rozehrávačka Kateřina Sedláková," uvádí manažer.

Brňanky se vedle nejvyšší české soutěže také tuto sezonu zúčastní Středoevropského poháru CEWL. „Soutěž se rozšířila o celky z Německa a Švýcarska. Bude kvalitní, ale zaměřujeme se hlavně na ligu," říká vedoucí družstva Jaroslav Michálek.