Původně byl náhradník, když ale odřekl další zraněný hráč, padla na něj volba. Na hřiště se dostal a v každém zápase dal jednu branku. „Jsem rád, že jsem vůbec nastoupil a že to z mé strany nebyl trapas," usmál se čtyřiatřicetiletý házenkář.

Českému výběru se výsledkově moc nedařilo. Proti Slovákům propadl, s Maďary uhrál remízu a s Poláky prohrál o gól. Ve svém věku už Dostalík zkušenosti nesbíral. A památku na zápasy v Brně a Hodoníně si nosí jen ve své hlavě. „Možná, kdybychom byli sehranější… Nic jsme nevyhráli, nemám žádný suvenýr. Jen vzpomínky," přiznal házenkář.

K nim možná přidal i pár modřin. Na ty je zvyklý z extraligových duelů nebo ze sezon v islandské soutěži. „Nastoupil jsem proti hráčům, které znám jen z televize. Ale i proti nim se dá prosadit," dokázal si ve třech duelech národního týmu.

Ty absolvoval ve třech dnech. Staronový reprezentant si v zaměstnání žádné volno na regeneraci nevzal. Už v pondělí znovu vydělával peníze. „Žádné úlevy. Hned jsem pracoval a podal jsem stoprocentní výkon," smál se známý házenkářský vtipálek.

Díky své povaze také snadno zapadl do party národního týmu. „S tím nemám problém nikde. Užíval jsme si to," hlásil důrazný pivot.

Ode dneška znovu vymění pracovní povinnosti za házenkářské. Připojí se k týmu na zimním soustředění. „Úterní trénink klukům nezávidím. Měli běhat ve sněhu, takže mám minimálně sušší nohy než oni," usmíval se Dostalík „neštěstí" svých spoluhráčů z klubu.

Královo Pole vyrazí k dalším extraligovým bojům až druhý únorový den. Na začátku roku si ještě předehrálo osmifinále Českého poháru, ve kterém porazilo druholigovou Trnávku 29:26.