Důležitost okamžiku se brněnští házenkáři snaží v mysli spíš upozadit. „Osobně to nijak extra neprožívám. Trénujeme pořád stejně, nic si neplánujeme. Když o něčem přemýšlíte, jak by to mělo být, většinou to nedopadne. V hlavě mám teď jen třetí zápas. Co bude po něm, neřeším," zůstává v klidu.

Házenkářské nadšení ovšem cítí ze svého okolí. Královo Pole je po vypadnutí futsalového Tanga jediný celek z brněnských halových sportů, který se v této sezoně ještě drží ve hře. „Hlavně kolegové v práci si mě vždy dobírají, když se třeba úplně nedaří. Teď mě naopak chválí," říká šestadvacetile­tý hráč.

Ke třetímu utkání nastoupí Brňané v sobotu od deseti hodin dopoledne v Lovosicích. Pokud neuspějí a sérii neukončí, mají na palubovce soupeře další šanci přidat postupovou výhru v neděli od pěti hodin odpoledne. První dva duely ovládli svěřenci kouče Andreje Titkova 24:20 a 30:28. „Lovosice u nás neuspěly, takže určitě přijdou s něčím jiným. Ve stejné hře pokračovat nemůžou. Na druhou stranu za týden se toho moc stihnout nedá," uvažuje.

Zima nastřílel v semifinále šest branek, stejný počet zaznamenal proti Lovosicím i ve dvou vzájemných zápasech v základní části. Žádnému jinému protivníkovi letos víc gólů nenastřílel. „Statistiky jsou zavádějící, záleží třeba i na tom, kolik má člověk střel. Rozhodně ale můžu říct, že proti brankáři Lovosic se mi hraje líp než proti hranickému ve čtvrtfinále," porovnává.

Královo Pole jde do třetího duelu v plné síle, nikdo z hráčů zdravotní potíže nehlásí. V případě výhry se Jihomoravanům sezona opět příjemně protáhne. „Nikdo z kluků zatím dovolenou nerušil a ani žádnou nehlásil," směje se Zima. Neúspěch si nepřipouští. „Když to nevyjde v sobotu, vyjde to v neděli," upírá oči k finále.