Vítězové základní části vyhráli oba sobotní duely na Kraví hoře, kde před dvěma lety přišli o titul právě na úkor Techniky. Úvodní bitvu Draci získali 20:8, následující duel 12:5. „Podařilo se nám osm homerunů, z toho byly dva při plných metách za čtyři body. Navíc jsme v obou utkáních brzy vyhnali z nadhazovačského kopce jejich oba zahraniční startéry," radoval se manažer vítězného celku Arnošt Nesňal.

Právě rozložení nadhazovačských sil rozhodlo. Američané Trevor Caughey a Maxwell Perlman nenačerpali síly po předchozím víkendu, kdy Draky trápili. „Trevor před týdnem odházel sto sedmdesát nadhozů a nedal se do kupy. Draci hráli dobře a potrestali jakoukoli chybu. Naši nadhazovači nevydrželi jejich šílený tlak na pálce, nepodrželi nás," povídal jeden z nejzkušenějších baseballistů Techniky Martin Zelinka.

Draci se neuvěřitelně zvedli po předchozím víkendu, kdy až v nastavené směně vyhráli 6:5 a druhý duel prohráli 0:7. „Vyříkali jsme si pár věcí, protože jsme nepředváděli, co jsme měli. Shodli jsme se, co a jak chceme hrát. Máme dost zkušeností a hodně titulů, abychom to věděli," pravil polař Tomáš Polanský.

Ten si v sobotu připsal tři homeruny, nejvíc ze všech hráčů, navíc každý proti jinému nadhazovači. Nejvíc se tak podílel na divokých přestřelkách. „Minulý víkend jsme vyždímali jejich nadhazovače a taky jsme našli chuť hrát. Rozhodla naše širší nadhazovačská baterie, ale to nic nemění na tom, že jsme s Technikou odehráli těžkou sérii," uznal Polanský.

Technika po základní části skončila čtvrtá a po play off jí připadne stejná příčka. „Draci vyhráli semifinále zaslouženě, i když výsledky neodpovídají naší hře. Soupeř nás přepálil až v závěrech zápasů. Jsem ohromně hrdý na tým, co v sérii předváděl, rozhodly maličkosti. Kdybychom takové výkony ukázali v základní části, neskončíme čtvrtí," uvedl hrající manažer Techniky Martin Střítecký.

Extraligové finále se opět hraje na tři vítězná utkání a startuje v sobotu a v neděli v brněnském Komárově. „Jsem rád, že začínáme doma, musíme se do Kotlářky zakousnout," burcoval Polanský. „Věřím, že Draci vyhrají a titul zůstane v Brně," vzkázal Zelinka.

Semifinále extraligy:

Draci Brno Technika Brno 3:1 6:5, 0:7, 20:8, 12:5)
Kotlářka Praha Arrows Ostrava 3:1 (5:8, 7:1, 10:1, 1:0)

Finále: Draci Brno Kotlářka Praha (série na tři vítězná utkání začíná v sobotu a v neděli v Brně)