Série na tři vítězná utkání startuje dnes a zítra na Městském baseballovém stadionu v Komárově, kde sídlí Draci. „Jsme v plné kondici a věřím, že brněnským fandům předvedeme dobrou podívanou a podvacáté v řadě postoupíme do finále," doufá manažer obhájců titulu Arnošt Nesňal.

Ostravu v základní části Draci čtyřikrát zdolali a pouze jednou prohráli, ale Arrows ze čtvrté příčky zajišťující play off vyšoupli Techniku díky devítizápasové šňůře vítězství. „Mají kompaktní tým, jehož největší síla tkví v nasazení a bojovnosti. Bude to zajímavé a velmi vyrovnané semifinále," tuší Nesňal.

Draci v letošní sezoně utrpěli nebývalý počet jedenácti porážek a na první příčku se vyhoupli až dva zápasy před koncem základní části, kdy klopýtli Eagles Praha. „Liga se zlepšila, každý tým přivedl kvalitní cizince. Soutěž začala sedmi trojkoly, kdy jsme měli strašně moc zraněných. Porážky jsme nachytali na začátku," objasňuje Nesňal.

V play off čeká od svého mužstva větší nasazení. „I když hrajeme Evropský pohár, kluci jako lusknutím prstu zařadí vyšší obrátky, každá činnost je ostřejší. To se u nás děje i v play off," popisuje.

Spoléhá se opět na českého reprezentačního nadhazovače Petra Minaříka, který se dostal do skvělé formy, a také australského catchera Alexandera Derhaka. Ten se s průměrem 46,7 procenta stal nejlepším pálkařem ligy. „Statistiky jsem sledoval pouze jako mladý hráč, teď ne. Nejdůležitější jsou pro mě výsledky týmu a moje práce je hlavně obrana," říká Derhak.

Českou extraligu hraje pátou sezonu, první ročník strávil v dresu městského rivala Techniky. „Nikdy v kariéře jsem nevyhrál soutěž pálkařů. Nedokážu vysvětlit, proč se mi daří. Prostě jdu odpálit a chci trefit vítězný míč. Tým mi hodně pomáhá," povídá skromně catcher Draků.

Druhá semifinálová dvojice nabídne pražský souboj Eagles a Kotlářky, v základní části vyhrál čtyři z pěti duelů celek Eagles, ale všechny skončily rozdílem jediného bodu. Finalisty extraligy určí nejpozději příští neděli rozhodující pátá utkání.

DAVID NEKVINDA