První duel skončil už po sedmi směnách, protože rozdíl skóre přerostl deset bodů. „Naprosto jsme rozbili Bokaje. Odehráli jsme perfektní výkon plný energie a výsledek je přesně odrazem toho, když tak Draci hrají. Soupeř pak dopadne jako Arrows. Hráli jsme v absolutní pohodě,“ pochvaloval si výkon svých svěřenců Arnošt Nesňal, kouč Draků.

Druhý zápas mohl skončit už po první směně, kdy čtrnáctinásobní čeští mistři doběhli pro pět bodů. Do konce zápasu se už skóre neměnilo. „Snažíme se hrát naplno každý inning, ale vydržet šestnáct směn není jednoduché. Přesto jsme zahráli celou řadu dobrých a tvrdých odpalů, také v obraně jsme předvedli excelentní výkon. Získali jsme šestnáct bodů ve dvou utkáních, nepustili jsme žádný, to je skvělá vizitka. Soupeř se dostával do akcí jen sporadicky, ale popravdě jsem od Arrows čekal větší bojovnost,“ poznamenal Nesňal.

Ve druhém zápase se na nadhazovačském kopci střetla esa obou týmu. A brněnský Radek Procházka jednoznačně zastínil Filipínce Jon Jona Roblese v dresu Ostravy. „Vypadal, že ještě není tak rozehraný, ale loni se rozjížděl také pomalu. Arrows jsme k ničemu nepustili a s takovými výkony budou mít co dělat, aby prošli do play off,“ míní Procházka.

V neděli ráno přistálo ve Vídni letadlo s další posilou AVG Draků Brno. K týmu se připojí Australan Ben Hilterbrand. „Laborujeme s celou řadou zranění a Draci nemůžou být týmem, který má malou lavičku. To však neznamená, že se dostane hned do sestavy, musíme ho vyzkoušet,“ uvedl trenér Nesňal.

Brněnské derby mezi Technikou a MZLU Express skončilo na úvod nové sezony nerozhodně. První utkání na Kraví hoře vyhrál 3:2 Express, který táhl výborný nadhazovač Leoš Kubát. V odvetě zvítězila Technika 5:3. Přestože prohrávala už o tři body, dokázala se vzchopit a o její výhře rozhodl tříbodovým homerunem Worm.