Zanedlouho osmnáctiletý závodník přivezl cenné kovy ze závodu na kilometr s pevným startem a sprintu jednotlivců. „V kilometru jsem s bronzem strašně spokojený. Ve sprintu mě mrzí, že jsem nejel jízdy o první místo, ovšem i tak jde o strašný úspěch. V semifinále jsem chytil vítěze kvalifikace, se kterým jsem jel na prd," hlásí Vývoda po porážce s německým šampionem Assmusem. „Ale mám za sebou nejúspěšnější šampionát dosavadní kariéry," dodává vzápětí.

Přitom v medaili věřil brněnský sprinter hlavně ve své parádní disciplíně keirinu. „Doufal jsem v nějaký cenný kov, ale myslel jsem opravdu spíš na keirin. Jenže za favorizovaným Britem Rotherhamem jsem se neudržel, to byla snad má jediná chyba na šampionátu," mrzí držitele několika českých juniorských a kadetských rekordů páté místo v keirinu.

Za dva měsíce jej čeká světový juniorský šampionát na Novém Zélandu, z něhož se také nechce vrátit s prázdnou. „Ještě potřebuji na některých věcech zapracovat. V prvé řadě zhubnout aspoň pět kilo," culí se 89 kilogramů vážící dráhař.

„Když budu shazovat pomalu, abych neztrácel svalovinu, není to na škodu. Potřebuji si upravit jídelníček, ořezat tuky a bude to dobré. Jenže sem tam si člověk neodpustí něco nezdravého," pokyvuje.

Na dráze platí za velký český talent, i když občas ještě postrádá rozvahu. „Nemám tolik zkušeností z velkých závodů s německými nebo britskými soupeři. Jelikož jsem hyperaktivní, zklidnění by mi určitě prospělo," podotýká.

Teď si Vývoda dopřeje týdenní klid a pak se opět vrhne do přípravy. Po světovém šampionátu opustí juniorskou kategorii a zamíří mezi jezdce do 23 let. „Přeju si, abych se neztratil ani výš, dám do toho všechno," vyhlíží dráhař z Hranic na Moravě.