Souběžně s půlmaratonem odstartuje také Brněnská desítka a atleti se stále mohou hlásit. „Jsme připravení i na ty, kteří se chtějí zaregistrovat až na místě. Máme pro ně ještě dvě stě startovních čísel," láká organizátor.

Na startu nechybí ani brněnský ultramaratonec a vítěz loňského premiérového ročníku Daniel Orálek.

Trasa vede z náměstí Svobody Masarykovou ulicí přes Nové sady ke Kajot Areně, odtud k velodromu a areálu brněnského výstaviště, kolem tramvajového depa a po ulici Hlinky do protisměru zpět na náměstí Svobody. Půlmaratonce čekají dva okruhy dohromady s přesnou délkou 21 097,5 metru. „To jistě ocení ti, kteří si nechtějí závod jen užít, ale třeba si zaběhnout oficiálně uznatelný osobní výkon," podotýká Čtvrtníček.

Do půlmaratonského závodu vyběhne také devatenáct čtyřčlenných štafet. „Závodníci mohou i sestavit tým, kde každý poběží celou trasu a do celkového výsledku se započítají výkony tří nejlepších," sděluje pořadatel.

Už od devíti hodin zítra odstartují otevřený dětský a juniorský běh na 2110 metrů pro kategorii od jedenácti do čtrnácti let a na 1055 metrů pro děti od šesti do deseti let.

Dopravní omezení

Na několik hodin bude uzavřena křižovatka Poříčí – Křížová. Doprava bude vedena přes Mendlovo náměstí na Hlinky a dále ven z Brna. Omezení budou také kolem hotelu Voroněž, na křižovatce Husova – Nádražní a dále Hybešova – Nové sady. Podrobnější informace na webu www.dpmb.cz/#10.