Ve VIP místnosti fotbalového stadionu v Srbské ulici přidělil populární šoumen nejprve Rumunsko k České republice do základní skupiny C v singlu, země doplní ještě jeden z kvalifikantů. „Asi je celkem jedno, koho tam máme. Týmy v koších jsou hodně vyrovnané. Možná dobře, že hned v singlu narazíme na Rumuna, který bude snad nejsilnější ze všech účastníků, a nemůžeme ho pak potkat dřív než ve finále. Peťa to zvládl dobře," pochválil Švancaru kapitán českého výběru Radek Pelikán.

Ve dvojicích nalosoval dvacetinásobný mistr světa v kolové Jan Pospíšil do základní skupiny D k České republice a kvalifikantovi Spojené státy americké. Trojice losoval opět Švancara a se stejným výsledkem jako singly.

Podívejte se na video z losování:
#video|7313510#

Na mistrovství světa v Nymburku před čtyřmi lety vyfoukli domácímu výběru všechny tři cenné kovy Slováci, před rokem na evropském šampionátu v Humenném jim to Češi oplatili v trojicích a dvojicích. Jen v singlu zdolal českého borce Ondřeje Víta ve finále právě Rumun George Bobis. „Singl bude hodně těžký. Kdyby se podařil, je to něco navíc. Rumun Bobis ho má nejvíc nakopaný, na poslední Evropě zahrál neskutečně. V ostatních disciplínách budeme se Slováky bojovat o první místo. Chceme dvě zlata a jedno finále," doplnil Pelikán, jeden ze šesti nohejbalistů Modřic v širší nominaci.

Trenér české mužské reprezentace Petr Gulda zúžil patnáctku nohejbalistů na deset hráčů, které vezme v závěru příštího týdne na předposlední soustředění do Nymburka. Po něm vykrystalizuje sestava pro jednotlivé disciplíny.

Modřice, které zároveň koučuje, se po čtrnácti letech neprobojovaly do sobotního Superfinále extraligy, takže většina nominovaných si před vrcholem sezony odpočine. „Byl bych asi hodně geniální, kdybych to takhle plánoval, není to tak," usmál se Gulda.

„Možná je dobře, že si někteří hráči odpočinou a podívají se na Superfinále v klidu v televizi," poznamenal český kouč.

Mistrovství světa přivítá 21 států ze čtyř kontinentů, kteří se poprvé v historii rozdělili do dvou divizí podle výkonnostních košů. „Země si zahrají daleko víc vyrovnaných zápasů," podotkl prezident Českého nohejbalového svazu Kamil Kleník.

V pátek 18. listopadu se 
v hale ve Vodově ulici odehrají kvalifikace a základní skupiny, v sobotu čtvrtfinále i semifinále a v neděli přijdou na řadu boje o medaile. „Vybrali jsme Brno a halu Vodova, protože má u nás nejvyšší kapacitu na sálové sporty, kolem tří tisíc. Jsem rád, že nedělní finálový program je zhruba z osmdesáti procent vyprodaný. Na sobotu nám zbývá asi tisícovka lístků a myslím, že nám vše vychází časově tak, abychom měli plný dům," přál si Kleník.

Základní skupiny mistrovství světa v nohejbalu:

JEDNOTLIVCI

A: Slovensko, Kanada + 1 kvalifikant

B: Francie, Švýcarsko + 1

C: ČR, Rumunsko + 1

D: Maďarsko, Anglie + 1

DVOJICE

A: Slovensko, Švýcarsko + 1

B: Jižní Korea, Francie + 1

C: Maďarsko, Rumunsko + 1

D: ČR, USA + 1

TROJICE

A: Slovensko, Švýcarsko + 1

B: Francie, Jižní Korea + 1

C: Maďarsko, Polsko + 1

D: ČR, Rumunsko + 1