Po předvánoční prohře 6:8 se Střešovicemi vstoupili do nového roku pohárovým výpraskem 1:9 od Mladé Boleslavy a před týdnem v přestřelce přehráli 9:8 Vítkovice. V neděli vyzvou zbývající tým, který je v tabulce před nimi.

V hale ve Vodově ulici hostí od pěti hodin odpoledne třetí Chodov. „Pořadí zápasů neřešíme, i když možná líp, že teď máme těžkou sérii. Potřebujeme se do play-off zlepšit. Na druhou stranu pro nás neexistuje slabý protivník, letos jsme prohráli snad už skoro s každým," povídá forvard pátého týmu pořadí nejvyšší soutěže Jiří Koutný.

Srovnání týmů
BULLDOGS BRNO
- Pozice v tabulce: 5. místo, 8 výher, 7 proher, skóre 83:82, 22 bodů
- Nejproduktivnější hráč: Jiří Koutný 22 bodů (9 branek + 13 asistencí – 19. místo v Superlize)

FLORBAL CHODOV
- Pozice v tabulce: 3. místo, 11 výher, 4 prohry, skóre 121:80, 33 bodů.
- Nejproduktivnější hráč: Patrik Dóža 47 bodů (24 + 23 – 1. v Superlize)

Na pražského soka narazí brněnský tým asi v nejlepší možnou chvíli. Chodov totiž po výtečném startu Superligy, kdy dlouho naháněl nyní už suverénně vedoucí Mladou Boleslav, ubral nohu z plynu. Poslední dva duely prohrál, přitom měřil síly s kluby, které jsou až na chvostu tabulky. „Před Vánoci Chodovu chyběli nějací hráči a minule prohrál s Kladnem, které je však nepříjemný a zkušený soupeř. Klíčoví florbalisté Pražanů podle mne nejsou navíc v top formě a to se na jeho výkonech projevuje nejvíc," myslí si Koutný.

Nejproduktivnější hráč Buldoků opět vyzve staršího bratra Martina, který patří v dresu Chodova také k tahounům. „Nebavíme se o detailech z klubů. Něco si spolu povíme, ale respektujeme, že každý hraje jinde. Na podrobnosti se raději neptáme," popisuje čtyřiadvaceti­letý hráč.

On i jeho spoluhráči se v neděli musí mít na pozoru před chodovským snajprem Patrikem Dóžou, který vede bodování Superligy. „Není potřeba na něj upozorňovat. Každý o jeho kvalitách ví. Jde spíš o přístup a důslednost každého z nás. Musíme zahrát líp v obraně, nejsme extra ofenzivní tým a z defenzivy musíme vycházet," ví Koutný.