Volejbal Brno k prvnímu duelu nové sezony zajíždí do Zlína. Brňané se na palubovce jednoho z adeptů na extraligové medaile představí v sobotu od pěti hodin odpoledne. „Zlín je v pohodě. Je favorit zápasu, ale nemáme špatný los. Do prvního zápasu mi Zlín sedí,“ vyhlížel zkušený slovenský kouč v brněnských barvách Zdeno Hauer.

Jihomoravané v loňském ročníku domácí nejvyšší soutěže tápali. Po těžkostech s odchodem generálního sponzora a všech klíčových hráčů Brno úspěšně zachraňovalo extraligu až v barážových duelech proti EGE České Budějovice. „Tým byl loni celou soutěž poslední. Chceme se posunout o dvě tři místa výš. S budějovickým Jihostrojem, Ostravou a Libercem nezahrajeme vyrovnané zápasy. Ostatní utkání jsou otevřená,“ myslel si Hauer, který před baráží u brněnského áčka vystřídal Martina Hrocha.

Třiapadesátiletý volejbalový stratég v úvodním utkání podzimu pošle od prvních minut na palubovku blokaře Martina Klapala, Josefa Mlčucha, smečaře Dominika Fořta, Marka Šáška, nahrávače Ondřeje Fučíka, univerzála Luboše Smrčinu a s rolí libera se opět sžije smečař Jan Muroň. „Smrčina se vrací z Kladna, kde byl půl roku na hostování. Jsme spokojení s Ondrou Fučíkem, který přišel z Liberce. Je to šikovný a pracovitý volejbalista. Když kluci ukážou charakter a touhu po vítězství, budeme spokojení,“ povídal Hauer.

Volejbaloví fanoušci stále bojují s brzkým vyřazením české reprezentace, která se na domácím evropském šampionátu neprobojovala do závěrečných bojů o medaile a vypadla v osmifinále po prohře 1:3 s Polskem. „Klukům se nevydařil jeden zápas. To se stává. Nezatracuju je. Měli boj o postup dobře rozehraný, ale Poláci byli lepší. Kdo má volejbal rád, přijde fandit, i když diváci jsou stále zklamaní,“ dodal brněnský lodivod.