Festival Sporťáček vznikl v roce 2011 a ke sportu přivedl jedenáct tisíc dětí. Každý rok putuje po největších městech České republiky, do Brna míří podruhé. „Vztah k pohybu je něco, co si člověk dokáže vypěstovat a být závislý třeba celý život. Kdo ještě není, má přijít právě na Sporťáčka," zve ředitel festivalu Jakub Makalouš.

V areálu v Hněvkovského ulici a přírodním koupališti biotop se ukážou a rozdají podpisy také osobnosti českého sportu. Tu největší představuje trojnásobný olympijský vítěz a světový rekordman v hodu oštěpem Jan Železný. Dorazí také trojnásobný olympijský medailista, biatlonista Ondřej Moravec nebo domácí cyklistická ikona Ján Svorada, vítěz tří etap na slavné Tour de France.

V Komárově si děti vyzkouší opět rozličná sportovní odvětví, nechybí nejpopulárnější fotbal, hokej, basketbal, ale také aerobik, street dance, biatlon, skateboarding či brazilské bojové umění capoeira. „Náš hlavní cíl je dostat co nejvíc dětí k pohybu a sportu, který je bude bavit. Letošní ročník bude ještě větší než předchozí, bohatší na sportovní disciplíny, tím pádem věříme také v rostoucí účast," doufá Makalouš.

Novinkou se stal projekt Sporťáček pomáhá, který nabízí dotace sociálně slabým a hendikepovaným. Program trvá v sobotu od deseti hodin dopoledne do šesti večer, vstup je zdarma.