Tým si vše připravil sám podle svých představ. „Nápad jsme měly delší dobu a teď jsme se rozhodly do toho jít. Dokud jsme ještě mladé a pěkné. Namyslely jsme si to samy. Témata jednotlivých fotek a dekorace si pak zařídil každý jednotlivě," přibližuje Dufková tvorbu kalendáře.

Hráčky nafotil týmový fotograf Martin Dvořák. „Zkraje byly trochu nervózní, ale bylo to dobře připravené. Už jsem řídil jen samotné focení, postavení holek a kompozici snímku. Přistoupily k tomu dá se říct profesionálně," popisuje fotograf Buldoků.

Fanoušci najdou v kalendáři několik odvážných fotografií, kde jsou Buldočky obnažené. „Odhlasovaly jsme si, že chceme odvážný kalendář. Jsou tam i méně odvážné fotky. Každá si podle svého tématu vybrala na co se cítí," vysvětluje ofenzivní hráčka brněnského klubu. „Příliš jsme se nestyděly. Fotografa známe, je kamarádský. Některé pózy jsme si zkoušely oblečené a on nás pak přišel jen vyfotit," dodává spoluhráčka Anna Rinaglová.

Focení zabralo celý den. „Užily jsme si to. Byla to zábava i teambuilding. Je to něco jiného než stát s dresem a hokejkou, i když v tomto případě teda bez dresu," směje se Dufková. Po focení následovalo utkání s celkem Orlicko-Třebovsko. „Dokonce jsme se ani nestihly odlíčit a šly jsme na zápas," přidává zajímavost z vítězného zápasu útočnice Rinaglová.
Odvážný kalendář je k dostání v klubovém fanshopu a prodával se i před zápasy mužské extraligy na konci uplynulého roku. „Zatím jsme s prodejem spokojené. Odhad byl kolem sto kusů. Sto padesát výtisků už je pryč, zaokrouhlit to na dvě stě by bylo výborné," říká s nadšením Dufková.

Buldočky chtějí kalendářem pozvat lidi na své zápasy. Nyní jsou na pátém místě první ligy a cílem je zabojovat o postup do extraligy. Musí k tomu vyhrát play-off, které má v první lize premiéru.

Video z tvorby kalendáře si prohlédněte zde:

Zdroj: Youtube

PETR MUSIL