Se svými spoluhráči totiž při posledních devíti soubojích včetně play off odcházel z hřiště vždy poražený se svěšenou hlavou. „Je vidět, že si na nás věří a umějí proti nám i hrát," dodává s 21 body druhý nejproduktivnější hráč Buldoků.

Jeho názor potvrzují i Vítkovice. „Herní kvalita je na naší straně, ale i když Brno někdy bylo lepší, stál proti němu psychický blok. Při zápasech s námi nemá tak velkou sebedůvěru," tvrdí vítkovický trenér Radomír Mrázek.

Při posledních dvou play off tak severomoravský klub šel „najisto", když si do čtvrtfinále pokaždé vybral právě Buldoky a vždy přes ně přešel. Ti tak vždy jen prodloužili sérii na sedm sezon za sebou, kdy nepřešli přes první kolo vyřazovací části.

V tabulce sedmí Brňané mají v neděli nejen příležitost číslo deset na zlomení téměř dva roky trvající série neúspěchů, ale také možnost „vystrašit" případného soupeře pro play off. Třeba vysokým vítězstvím 10:0? „Bylo by to pěkné, ale takovému výsledku příliš nevěřím," pokorně uznává Ondráček.

Desetigólovou kanonádu plánuje spíš protivník, který momentálně vede extraligu. „Jedeme si do Brna pro tři body. Nátlakovou hrou soupeře zatlačíme, nastřílíme sedm až deset branek a zvítězíme," plánuje Mrázek.

A právě nátlaková taktika Buldokům nevyhovuje. „Jakmile dostanete míček, musíte se ho zbavit, protože je u vás hned soupeř. Svou hru mají výborně propracovanou, v extralize v tom nemají konkurenci," říká Ondráček před utkáním, které začíná v hale ve Vodově ulici v pět hodin odpoledne.

V duelu už nastoupí uzdravený brněnský kapitán Petr Kadlec.