Opět na domácí palubovce ve staré hale ve Vodově ulici hostí Brňanky v neděli od pěti hodin odpoledne Olomouc. „Se soupeřem jsme ještě s Vítkovicemi jediné celky v soutěži z Moravy. Olomouc je nám nejblíž, proto vzájemná utkání bereme jako derby. Očekávám tvrdou a vyhrocenou bitvu," vyhlíží brněnská florbalistka Andrea Dernerová.

Jenže agresivitu musí tým z Židenic krotit. V úvodním dějství extraligy ho totiž stál lepší výsledek velký počet faulů. Brňanky s Ostravou šly čtyřikrát do oslabení a soupeř je potrestal třemi góly. „Naše vyloučení byla oprávněná. Po zápase jsme si k tomu něco řekli a už se to nesmí opakovat. Čtyři oslabení jsou moc," ví jedenatřicetiletá hráčka.

Zajímavý na nedělním utkání je fakt, že ve vedlejší hale sehrají ve stejný čas druhé kolo nejvyšší soutěže mužští kolegové z týmu Bulldogs Brno. „Letos jsme změnily halu, jenže chlapi v ní mají přednost. Když nám duely kolidují, musíme do staré haly. Není to šťastné," krčí Dernerová rameny.

V Židenicích se přes léto v kádru příliš změn neodehrálo. „Připravovali jsme se i se staronovým kondičním koučem, nic zásadního se tak nedělo," podotýká.

Nejvýraznější změnu vedle místa domácích zápasů představuje přejmenování klubu. Od nové sezony nese název K1 Florbal Židenice. Nové je i logo oddílu či nové dresy. „Ambice máme letos skončit do pátého místa. O osmičce, která zajišťuje play-off, ani nemluvím," říká Dernerová.