Opora extraligového klubu si při posledním zápase brněnského oddílu proti posledním Českým Budějovicím moc práce neužila. „Celé utkání jsem se nudila. Rozchytání před duelem bylo pro mě zábavnější," směje se jedenadvacetiletá gólmanka.

Při vítězství 3:0 si připsala už třetí nulu v letošní sezoně, čímž se v této statistice dělí o vedoucí příčku v soutěži. Tentokrát ale byla nejsnadnější. „Každý brankář má rád, když na něj jde hodně střel. Je pak stále ve střehu a rozchytaný. Nyní to tak sice nebylo, ale utkání jsme dohrávaly bez nervů. Měly jsme sice vyhrát jasně 9:2, ale soupeřky tentokrát strašně betonovaly," vysvětluje.

Plánovaný vánoční večírek si Židenice i přes malou gólovou nadílku Jihočeškám vychutnaly. „Kdybychom pro-hrály, nálada bude asi horší, možná by někdo ani nepřišel. Takto jsme si ho ale užily," usmívá se Měrková.

Brňanky se po patnácti odehraných kolech drží na sedmém místě tabulky s devatenácti body. „Loni jsme postoupily do play off z osmého místa, letos jsme si přály skončit šesté. Zatím jsme tedy na dobré cestě," přibližuje.