Nejlepší česká triatlonistka nahlédla do elitní desítky, když brala osmé místo. „Nebyl to vůbec lehký závod a jsem ráda, že jsem se v běžecké části posunula v pořadí dopředu. Vyhovuje mi tamější klima a také předchozí trénink v místě závodu byl znát. V tom teple je i lepší regenerace. S předvedeným výkonem jsem spokojená," libuje si Frintová.

V úvodních dvou závodech mistrovství světa si dojela pro čtrnácté místo Abú Dhabí a sedmnáctá skončila v australském Mooloolaba. „Měla jsem trochu smůlu, když jsem ve dvou závodech měla dva pády. Ale snad už jsem si ji vybrala. Před olympiádou jsou závody hodně nervózní, závodnicím jde o nominaci, dávají do toho maximum, což vede ke kolizím a následným pádům," povídá dvaatřicetiletá zkušená triatlonistka.

Suverénka skončila druhá

V prvních dvou podnicích sezony dominovala Američanka Gwen Jorgensenová. V Gold Coast skončila druhá. „Rozhodující byl únik tří závodnic v cyklistické části, což rozhodlo o výsledku. Ukázalo se, že toto může být i recept, jak ji porazit v Riu," míní Frintová, která za britskou vítězkou Helen Jenkinsovou zaostala o tři minuty a tři sekundy.

O další body do pořadí šampionátu se popere Frintová v Jihoafrické republice. Nyní je závodnice brněnského klubu Ekol Elite triathlon team ve světovém žebříčku na sedmém místě. „O víkendu jedu závod v Kapském městě, potom v italském Cagliari a následuje portugalské mistrovství Evropy. Na několik týdnů před olympiádou pak jedu s tréninkovou skupinou do vysokohorského prostředí v Pyrenejích," říká Frintová.

Trať v Riu ještě v závodu ani v tréninku nezkusila. „Ale těžší cyklistika a velké horko by mi mělo vyhovovat," odhaduje.