Vendula Frintová skončila čtvrtá, František Kubínek v cyklistické části triatlonového závodu píchl a nedokončil ho. „Za třináct let mojí kariéry se mi něco podobného stalo poprvé," kroutil Kubínek hlavou.

Větší šance se před kontinentálním šampionátem vkládaly do Frintové, která v minulosti brala ze stejného závodu stříbro a bronz. Po vynikajícím plavání a aktivní cyklistice se rozhodovalo o medailích v běžecké části, kde jí v závěru došly síly. „Předvedla jsem vyrovnaný výkon ve všech třech disciplínách, bohužel 
v daném vývoji závodu jsem na konci běhu medailovou pozici neudržela. Jsem určitě spokojenější než v loňském roce, kdy jsem o medaili přišla jen díky protékajícím plaveckým brýlím," připomněla Frintová loňskou patálii, kvůli které skončila taktéž na čtvrté pozici.

BRITSKÉ HLÍDÁNÍ

O síly, které potřebovala 
v závěru, ji připravila hlavně cyklistická část. „Poprvé 
v životě jsem byla na vlastní oči svědek excelentně odvedené týmové práce v podání britských závodnic. Jelikož jsem šla do závodu jako favoritka se startovním číslem jedna, pěkně si mě hlídaly a musela jsem sama likvidovat velký počet nástupů, což mě stálo hodně sil," vysvětlila třiatřicetiletá rodačka z Náchoda, která letos v Riu de Janeiro okusí už potřetí atmosféru olympijských her.

Osmadvacetiletý Kubínek na svém čtvrtém šampionátu tak vysoko nepomýšlel, defekt ho však rozladil. „Plavání vyšlo dobře, jenže na desátém kilometru přišel problém. Tři kilometry jsem jel na prázdném kole, pak jsem závadu opravil a snažil se dokončit. Už to však nemělo cenu. Škoda, mohl jsem bojovat o třicítku, což by bylo slušné," smutnil.