Tango bude bezesporu jedním z největších favoritů druholigové skupiny Východ. Tým posílí trojice zvučných jmen: z konkurenčního Helasu přichází reprezentanti Dimo Chadzidis, Jan Havel a Tomáš Veselovský. „Chadzidis a Havel už jsou jistí, příchod Veselovského se ještě musí doladit,“ říká trenér brněnského Tanga Jiří Štěrba.

Role favorita se Tango nezříká. „S takovými jmény v sestavě nemůžeme mít jiné cíle, než hrát o postup,“ deklaruje Štěrba. Konkurence ale bude veliká. „Důležité bude, zda se Havlíčkovu Brodu podaří udržet bratry Marešovy. Pokud ano, budou prakticky neporazitelní, ale když ne, můžeme myslet na nejvyšší příčky,“ myslí si Štěrba.

Tango hraje stejně jako Helas, který sestoupil z nejvyšší soutěže, v hale na Vodově. Termíny domácích zápasů se ale krýt nebudou. „Při losování jsme požádali o to, abychom hráli proti sobě, takže v žádném kole nebudou hrát oba týmy doma,“ vysvětluje kouč Tanga.

Právě Helas zřejmě čekají skromnější časy. „Dva nebo tři hráči odejdou ke konkurenci, ale my máme z čeho čerpat, máme širokou základnu. Chceme hrát nahoře, ale postup určitě není naší prioritou, spíš se chceme stabilizovat,“ přibližuje situaci po sestupu trenér předloňského vicemistra Jan Loup.

Mezi druholigovou elitou bude chtít hrát i další brněnský tým Bossard. „Máme nějaké posily, ale na jména je brzy, všechno je ještě v jednání. Navíc nás čeká změna názvu, protože jsme získali silného partnera,“ říká šéf klubu Martin Harnach.

Ve druhé lize bude působit i jeden brněnský nováček. Zatím se ale neví, který tým to bude. Původně měla hrát druhou ligu Motivace Brno, která skončila v divizi třetí. „Všechno ale ještě musí vyřešit futsalový svaz, protože Motivace byla béčkem SportBaru Chrlice, a ten má zakázáno působit ve všech soutěžích. Bude to ještě složité,“ vysvětluje předseda Brněnské asociace futsalu Zdeněk Polák. V případě, že by svaz rozhodl v neprospěch Motivace, může se na druhou ligu těšit až pátý tým divizní tabulky Nasan Brno.