Jenže hned na úvod přišla studená sprcha: vysoká prohra s Třincem. Od té doby však svěřenci trenéra Jiřího Štěrby neztratili ani bod.
„Ten první zápas nám vůbec nevyšel. Třinec hraje specifickým způsobem, prakticky se nepouští na polovinu soupeře, kromě brejků. Nebyli jsme na to připravení a prohráli. Možná to bylo určité varování před dalšími zápasy,“ připouští Štěrba.

V dalších utkáních už Tango nezaváhalo. „Důležitá je především výhra nad Hlinskem, to jsme porazili poprvé v historii,“ vrací se trenér k poslednímu zápasu druhé nejvyšší soutěže.
Tango uspělo i v derby proti dalšímu z brněnských favoritů Agromeli. „Bylo to pravé derby, skvělá atmosféra. A pro nás velice cenné body,“ pochvaluje si Štěrba.

Těší jej i divácký zájem při domácích zápasech. „Na Vodovu na nás pravidelně chodí kolem dvou stovek lidí, je vidět, že na kvalitní futsal si diváci cestu najdou,“ uvedl zkušený kouč.

Jeho týmu se vyplatilo i mohutné letní posilování. Dres Tanga oblékají například Chadzidis, Veselovský nebo Havel, někdejší opory Helasu a členové širšího kádru české reprezentace. „Podávají výkony, jaké jsme očekávali. Ale není to jen o nich, někdo góly dává, ale někdo jiný jim zase musí zabraňovat,“ podotýká lodivod jednoho ze čtyř brněnských druholigových týmů.

Na úplný vrchol soutěže zatím Tango ztrácí tři body. „Jsme na dohled, stále můžeme myslet na špičku,“ pochvaluje si trenér Jiří Štěrba.