To, že je nejstarší na jižní Moravě, už se těžko změní. Ovšem Saňař Cup v Sokolnicích zůstává také největší futsalový turnaj v regionu. Přitom před dvěma lety po dvacátém ročníku s devadesáti týmy pořadatelé avizovali jeho zmenšení.

Přesto se na letošním 22. ročníku představí ode dneška až do neděle 74 týmů včetně osmi ženských. „Chtěli jsme turnaj trochu utlumit, jenže zájem je pořád tak velký, že to prostě nešlo. Proto hrajeme i v pracovní den," přiblížil hlavní organizátor populárního futsalového klání Josef Drda.

Vzrůstající lesk Saňař Cupu mu pořádání ulehčuje. „Kvalita láká stále víc týmů, žádné jsem nemusel obvolávat, samy se přihlašují na internetu do skupin. A u toho taktizují, když v některé vidí silného soupeře, zvolí jinou," popisuje Drda.

Vítězství obhajuje loňský nováček Doupě v Bažině. A zbrojí na další vítězství. „Máme dvě fotbalové posily a chceme triumf obhájit. Kluci trénují a otec Ondry Havlíka Ivoš dokonce vypsal vysoké prémie," uvedl manažer mužstva Květoslav Škrob.

Do cesty se mu opět postaví finalista dvou posledních ročníků Arsenal Kuřim a také sokolnické výběry. Naposledy jeden z nich vyhrál turnaj v roce 1997. „Náš celek nedávno vyhrál silně obsazená klání v Kobylnicích i Rešov Cup. Teď chceme dovršit hattrick, Saňaři A i C na vítězství mají," podotkl organizátor. Na play off si věří také dvanáct slovenských týmů. „Jeden přijede až z Košic," řekl Drda.

Sportovní část tradičně doplňuje i bohatý doprovodný program. V sobotu večer vystoupí slovenská kapela No Name. „Na návštěvníky čeká skákací hrad, projížďka na šlapadlech, svezení koňským povozem či adrenalinová jízda terénním vozem. Chladíme sto padesát beček piva a nachystali jsme přes půl tuny masa," nalákal pořadatel.

Saňař Cup i letos přispěje na Nadační fond dětské onkologie Krtek a obhájce titulu dodá dres hokejové Komety Brno podepsaný všemi hráči. „Přijede nás povzbuzovat i sportovní manažer klubu Pavel Zubíček," doplnil Škrob.

Saňař cup 2013

Čtvrtek 4. července

16.00: čtyři základní skupiny

Pátek 5. července:

7.00: Woman Cup

12.00: Mistrovství Sokolnic

20.30: Disco letní noc DJ Boris

Sobota 6. července

7.00: čtyři základní skupiny

15.00: Veterán Cup

20.30: koncertní blok Legendy se vrací, No Name

Neděle 7. července:

7.00: čtyři základní skupiny

14.00: osmifinále play off

19.00: semifinále play off

20.15: finále Saňař Cupu