Návštěvníci se mohou těšit na tři předzápasy a od sedmi hodin večer na deset hlavních soubojů, které přenáší přímým přenosem televizní stanice O2 TV Sport. „Diváci uvidí souboje v boxu, podle pravidel MMA, K-1, thajského boxu. Vypíchnu poslední čtyři zápasy, které představují opravdový vrchol,“ pronesl hlavní organizátor a zakladatel pořádajícího oddílu Jetsaam Gym Brno Martin Karaivanov.

Galavečer nabídne souboj o evropský titul WKN, ve kterém se Matěj Peňáz postaví německému šampionovi v thajském boxu Kevinu Botzovi, který na poslední chvíli nahradil zraněného Slováka Dana Hromka. „Co se dá dělat, hlavně že můžu pořád bojovat o titul. Hromek je menší, teď bude soupeř stejně vysoký jako já. Bude asi slabší boxersky, ale líp kope. Nakoukal jsem jeho styl a budu se soustředit hlavně na sebe. Jsem favorit,“ poznamenal Peňáz.

Čtěte také: Thajboxer Hron odjakživa bojoval s váhou. Hubnu až od doby, co sportuji, říká

Na domácí publikum se těší také oblíbenec brněnských fanoušků, světový šampion několika organizací Hron. Postaví se mu portugalský sok João Chapas Silva. „Je o deset centimetrů menší, takový silový typ. Mám ho nastudovaného, jde dopředu, nehýbe se, opravdu rváč a přesně takový styl mám rád. Půjde do boje, což slibuje atraktivní zápas. Doufám, že si naběhne na nějaké koleno,“ usmál se pětatřicetiletý Hron.

Domácí příznivce potěší také vycházející brněnská hvězda Movsisyan, který také na poslední chvíli měnil soupeře. V závěrečném bodu programu jej čeká Albin Fajkovič ze Srbska. „Pro mě je obrovská bomba, že se konečně ukážu doma a předvedu svým fanouškům zkušenosti, které jsem získal,“ radoval se bojovník brněnského klubu Muay Thai.

Čtěte také: Movsisyan dostal narychlo nového soupeře. Stačí mu na něj video

Promotér Karaivanov vybírá aktéry galavečerů Fu-sion vždy z poloviny z Brna. „Máme dobrou základnu a celý červený roh se dá vystavět z domácích zápasníků. Přestože mají galavečery úspěch, není jednodušší domlouvat soupeře. Jednám s prověřenými promotéry, aby zápasníci opravdu dorazili, ale stejně přijdou zranění a nemoci. Na poslední chvíli sehnat někoho jiného pak bývá obtížné,“ podotkl Karaivanov.

Lístky na galavečer téměř kompletně zmizely v předprodeji a naplní se kapacita dvou a půl tisíce diváků. Na místě lze ovšem ještě vstupenky koupit. „Máme rezervu asi čtyř set lidí, kteří si mohou lístek koupit před začátkem galavečera. Akce v Brně patří k nejlepším v republice, protože fanoušci tady vytváří skvělou atmosféru,“ doplnil hlavní organizátor.

Také tentokrát pořadatelé akce ve spolupráci s nadačním fondem Pro dětský smích finančně podpoří Kliniku dětské neurologie v Brně.

Vrcholy Fusion 11
Váha do 84 kg, pravidla RIZIN (MMA), 5+5+5 minut:
Petr „Berry“ Beránek (Jetsaam Gym Brno) vs. Kálmán „Kami“ Kovács (Pit Bull Team, Maďarsko)

Do 86 kg, K-1, 3×3 minuty:
Vasil Ducár (Muay thai Brno) vs. Tomáš Šenkýr (Diamond Gym Žilina, Slovensko)

Do 100 kg, K-1, 3×3 minuty:
Tomáš Hron (Hron Gym Brno) vs. João Chapas Silva (Muay Thai – Top Team, Portugalsko)

Do 82,5 kg, zápas o evropský titul WKN v thajském boxu, 5×3 minuty:
Matěj „Money“ Peňáz (Jetsaam Gym Brno) vs. Kevin Botz (Main Gym Frankfurt, Německo)

Do 71 kg, K-1, 3×3 minuty:
Tigran Movsisyan (Muay Thai Gym Brno) vs. Albin Fajkovič (Ronin-Carnage Global Team, Bosna)