Tímto kláním začne spolupráce pořádajícího brněnského oddílu Jetsaam Gym a Nadačního fondu Pro dětský smích. Součást galavečera je tombola, jejíž výtěžek poputuje na Kliniku dětské neurologie Lékařské fakulty Masarykovy univerzity a Fakultní nemocnice Brno. „Tito chlapi dokážou přijímat i rozdávat rány a sami si to zvolili. Ti nejmenší nemají možnost ovlivnit rány osudu," uvedla marketingová ředitelka nadačního fondu Jana Omar.

Klinika se zabývá chronickými nervovými onemocněními dětí jako mozkovou obrnou, autismem či vývojovou epilepsií. „Taková pomoc pro nás má velký smysl. Peníze použijeme například na rehabilitační pomůcky, ozdravné pobyty, sociální výpomoc. Ale také na nákup přístrojů pro rychlejší diagnostiku, aby děti méně trpěly," sdělila přednostka kliniky dětské neurologie Hana Ošlejšková.

Páteční galavečer představuje pouze začátek spolupráce s brněnským klubem. „Není to jen výkřik do tmy, podporovat budeme dlouhodobě. Turnaj využíváme k osvětě, že vedle onkologie jsou i jiné obory, kde jsou děti, které nemají jednoduchý život," objasnil záměr hlavní trenér a zakladatel Jetsaam Gymu Martin Karaivanov. „Mám dva krásné kluky, v oddílu také děti cvičíme a není mi lhostejný těžký osud jiných dětí," doplnil.

Tombola v pátek večer nabídne i zapůjčení sportovního auta na víkend, lístek stojí padesát korun. „Zaměřujeme se na přímou pomoc, vše ze sportovních a kulturních akcí dáváme okamžitě dál. Moc děkuji silným mužům se zlatým srdcem, kteří pomůžou těm nejslabším," podotkla předsedkyně představenstva Nadačního fondu Pro dětský smích Alice Tobiášová.

Projekt si pochvaluje také hvězda brněnského Jetsaam Gymu Jiří Procházka, jehož ve vrcholu pátečního večera čeká Darko Stošič ze Srbska. „Jsem za spolupráci jedině rád. Možná trošku pomůže pohledu lidí na náš sport, že to není jen obyčejná rvačka, ale profesionální souboj mezi dvěma muži," přál si Procházka.

Představí se i majitel bronzu z mistrovství světa Jan Gottvald z Jetsaam Gymu, jehož v kleci čeká zkušený Lukáš Olejník. „Vybaluje všechno v jednom kole, sází na jednu kartu. Musím přežít úvodní nápor," vyhlížel Gottvald.

Cage Fight 5

Jiří „Denisa" Procházka (Jetsaam Gym Brno, Česká rep.) – Darko Stošič (MMA Akademija, Srbsko)

Martin Šolc (PriMMAt Gym Praha, Česká rep.) – Michal Těššík (MMAssacre gym Senec, Slovensko)

Jan Gottvald (Jetsaam Gym Brno, Česká rep.) – Lukáš Olejník (MMA Karlovy Vary, Česká rep.)

Michal Popelák (MMA Jičín, Česká rep.) – Leoš Smrčka (RK Vale tudo Znojmo, Česká rep.)

Marek Bartl (KBC Přerov, Česká rep.) – Miroslav Vacek (Good Luck Gym HK, Česká rep.)

Jan Široký (Fighting club Ostrava, Česká rep.) – Jan Hájek (MMA Liberec, Česká rep.)