Sedmadvacetiletý závodník v Brně suverénně ovládl víceboj a připsal si jubilejní desátý titul pro nejuniverzálnějšího gymnastu. Konečný, který se v létě chystá do Londýna na olympijské hry, si odvezl i tři tituly a tři stříbra z jednotlivých nářadí. „Byl to první víceboj od kvalifikace na olympiádu. Chtěl jsem podesáté vyhrát. Trošku jsem nemohl. Po třech nářadích jsem byl ve víceboji unavený. Nejspokojenější jsem s hrazdou," povídala česká mužská jednička.

V ženách se blýskla brněnská Jana Šikulová, která si na konci minulé sezony vážně poranila kotník a přišla o šanci závodit v kvalifikačních závodech o olympijský Londýn. Vicemistryně Evropy z roku 2006 v domácí hale vyhrála už počtvrté v kariéře čtyřboj. Navíc i individuální závod na přeskoku i prostných. Stříbro získala třiadvacetiletá reprezentantka na kladině a bradlech. „Jsem nadšená, protože mám těžké období kvůli škole. Čekají mě státnice. Čtyřboj jsme po úraze šla poprvé, takže jsem měla obavy a byla jsem nervózní," líčila svěřenkyně kouče Stanislava Vyziny.

V ženách se po zranění chodidla a krční páteře představila i Kristýna Pálešová, která závodila jen na bradlech a kladině. Druhá nejúspěšnější Brňanka posledních sezon získala na těchto nářadích oba tituly. „Šla jsem novou sestavu z vyšší výchozí známkou. Chtěla jsem ji zkusit a kromě sobotního pádu se povedla dobře. Kladina byla taky vesměs v pořádku. Tělo mi drží, i když trochu bolí," vyprávěla.

Pálešovou čeká v červenci stejně jako Konečného olympijská bitva. „Musím nabrat fyzičku. Chci projít do finále. Potřebuju na to zhruba 86 bodů," kalkuloval Konečný.

MCŘ 2012 – víceboje

Ženy:
1. Jana Šikulová (Sokol Brno I) 53, 750
2. Alice Jáňová (Sokol Brno I) 47, 800
3. Nika Jáňová (Sokol Brno I) 47, 350

Muži:
1. Martin Konečný (Hradčany Praha) 83, 500
2. Alon Hasa (Hradčany Praha) 78, 800
3. Jiří Veselý (Sokol Brno I) 76, 300