To je hlavní tahák dnešní Grand Prix smíšených dvojic ve sportovní gymnastice. Medailista z loňského mistrovství Evropy si v září vážně poranil koleno a od té doby nezávodil.

„Trénuju tak čtyři měsíce. Občas mě koleno ještě zabolí, ale formu mám dobrou. Možná lepší než předtím,“ tvrdí Konečný. Přes nepříjemné komplikace stále věří, že se probojuje na olympiádu do Pekingu. „Pokud se na mistrovství světa ve Stuttgartu dostanu do finále víceboje, tak by to mělo vyjít. Pokud mě nezradí zdraví, tak tomu věřím,“ prohlásil nejlepší český gymnasta posledních let.

Konečný se přesouvá z Prahy do Brna, kde bude v příští sezoně trénovat nejvíc. „Na přestupu do Sokola Brno I se sice oddíly nedohodly, ale budu tady trénovat, protože přecházím na sportovní gymnázium v Botanické ulici. Ano, skutečně na gymnázium. Trochu jsem to studium pořád odkládal“ vysvětlil dvaadvacetiletý gymnasta.

Při jedenáctém ročníku Grand Prix smíšených dvojic se představí společně s Janou Komrskovou, s níž už závod vyhrál v roce 2003. Jejich největšími soupeři by měli být obhájci prvenství Jana Šikulová a David Vyoral.

„A přiřadil bych k nim ještě pár Ude–Pálešová,“ připojil svého černého koně ředitel závodu Stanislav Vyzina z pořádajícího Sokola Brno I. Dnešní závody v hale na Kounicově ulici začínají v 16.30 hod., na startu se představí celkem třináct dvojic ze sedmi zemí.