„Mám motivaci na další rok, abych to soupeřům udělal ještě hezčí než oni mě," povídal s trpkým úsměvem závodník pražské Dukly.

Klání na 160 kol, tedy čtyřicet kilometrů, zvládli dráhaři s rychlostním průměrem přes padesát kilometrů v hodině. „První třetinu jsem se snažil co nejvíc šetřit síly. Jednou jsem hned dojel pro pět bodů, což mi dodalo sebevědomí," zmínil triumf v pátém bodovaném sprintu.

Jenže pětice soupeřů získala okruh náskoku, čímž se boj o medaile ztenčil jen mezi ně. „Když jsem zkusil získat kolo, jeli jsme ve čtyřech, ale nikdo nespolupracoval, všichni se navzájem hlídali. Jezdilo se hodně na spurty, což mi nevyhovuje," podotkl Hačecký.

Pro zlato si nakonec dojel Artur Eršov z Ruska. „Bodovačku považuju za vrchol všech stíhačských disciplín a před závodem jsem byl hodně nervózní, protože jsem ji mezi elitou jel poprvé. K výkonu je zapotřebí i hlava. Nějaké zkušenosti jsem nasbíral a doufám, že je co nejdřív zúročím na cestě k medaili a duhovému dresu, který si moc přeju," dodal český reprezentant.