Zkušený třiatřicetiletý házenkář byl v minulých sezonách tahounem Přerova, v nadcházejícím ročníku se o roli klíčového muže svého týmu podělí. „Na papíře vypadá soupiska hodně silně. Myslím, že v minulém ročníku byl problém Brna v nezdvojených postech. To se teď změnilo," věří svému novému týmu hráč, který si angažmá na jihu Moravy užil už před pěti lety v Hustopečích.

Brněnská sestava se rýsuje do opravdu silné podoby. I když je její kouč Jan Hegar pyšný na všechny příchody, jeden post zdůraznil. Stejně jako Pernička. „Teď máme v brance Jirku Bavlnku s Petrem Štolcarem. To je podle mě nejlepší dvojice v lize," tvrdí.

V minulém týdnu si vyzkoušel ideální „seznamovací" pobyt na soustředění v Luhačovicích. Třífázovém. „Pro mě je to velmi nutné zlo. Potvrdil jsem si, že tvrdý trénink mám zapotřebí. Hráli jsme i přípravu proti Zlínu. Měli jsme poprvé balon v ruce. Jak jsme na tom, ukáže až čas," vyhlíží do budoucna.

Čas je u něj vůbec hodně skloňovanou veličinou. Příliš jej totiž nemá. Dokonce má s trenérem dohodu, že kvůli práci nemusí stíhat všechny tréninky. „Dělám obchodního manažera, takže strávím spoustu času v autě. Snažím se stíhat tréninky cestou z práce domů," povídá muž, který pracuje na Vysočině a trvalé bydliště si našel v Přerově. Tam teď bude jezdit také jako soupeř.