Předchozí sezony strávil v Přerově, proto přesun do ambiciózního brněnského celku uvítal. „Libuju si tady. Cítím, že tým dýchá, atmosféra se odráží v našich výsledcích," hlásí gólman momentálně osmého celku vyrovnané extraligové tabulky.

Štolcar vyráží za zápasy a tréninky z Hranic. Stejně jako hlavní trenér Brňanů Jan Hegar a jeho asistent Lumír Zátopek. „Je to příjemné. Svezu se s nimi na tréninky, nemusím nic řešit," prozrazuje svoji výhodu.

Díky výhodné poloze Hranic ve středu Moravy si Štolcar prošel řadou angažmá ve východní části republiky. Před Přerovem chytal v Bystřici pod Hostýnem, Zubří, Frýdku-Místku. Anebo jihomoravských Hustopečích, kde se před lety setkal s brankářským kolegou Jiřím Bavlnkou. „Tehdy byl mladé ucho, a stejně mě neposlouchal. Tak jako dnes," směje se dlouholetý extraligový harcovník.

„Dokážeme se dohodnout. V Brně nemáme určené, kdo je jednička, záleží na formě. Snažíme se udělat všechno ve prospěch týmu. Jirku mám strašně rád. Dokazuje, jak kvalitní brankář je," uznává kvality svého parťáka.

Brnu chce ze svých zkušeností přinést také zarputilost a vítězný duch. Inspirovat se chce v Zubří. „Ti se do vás zakousli a pustili vás až po šedesáti minutách s debaklem," hlásí Štolcar, který ve valašském klubu strávil tři sezony.

Královo Pole čeká další duel v sobotu v pět hodin odpoledne v domácí hale ve Vodově ulici proti Karviné. „Musíme se spoléhat na domácí body. Když nějaké ztratíme, nahradíme je venku. Tam ale nejsme tak sebevědomí. Přitom nehrajeme pod tlakem jako doma," povídá brankář, jehož na příští dva týdny odvanou od házené pracovní povinnosti.

A to rovnou na Dálný východ. „Nejprve do Indie, pak do Číny. Aspoň budu mít větší chuť," usmívá se manažer strojírenské firmy.