Jeho svěřenci se po sobotním debaklu 20:34 vzpamatovali a první poločas nedělního klání drželi s Duklou krok, neudrželi však nervy na uzdě. Vztekali se a rozhodčí jim rozdělil deset dvouminutových trestů, které soupeř odměňoval gólovými trháky. „Šlo o rozhodující faktor ve fázích, kdy jsme drželi remízový stav, nebo těsně prohrávali. Sice jsem z naší strany nějakou nedisciplinovanost viděl, ale vyplynula ze zápasu. K rozhodčím nyní nemohu raději nic říct,“ krčil Missbach rameny.

Pražané po vyrovnaném úvodu ve druhé půli utekli až na konečný stav 29:19. „Nejvíc nás motivoval samotný soupeř. V novinách jsme si přečetli, že si nás pro čtvrtfinále Brňané vybrali. Od té doby jsme chtěli jediné – přejet je. Nesmíme je hlavně v dalším zápase podcenit, nemají špatný tým,“ varovala opora Dukly Jakub Sviták.

Vedle vylučování rozhodla v neděli i fyzická kondice. Pražský sok má širší kádr a ke konci zápasů to bylo znát. Královopolští nestíhali v obraně, navíc nezachytávali rychlé trháky domácích házenkářů. „Ale podali jsme výborný týmový výkon. O mnoho jsme se zlepšili takticky – nehráli jsme tolik středem jako v sobotu, víc jsme to táhli po křídlech,“ jmenoval Missbach.

Brněnský celek nyní dělí jedna prohra od konce sezony. V sobotu a v neděli se se shodně od pěti hodin odpoledne v hale ve Vodově ulici pokusí o těžký zvrat série. „Máme na to třikrát vyhrát,“ burcoval i tak brněnský stratég.

Čtvrtfinále play-off

1. ZÁPAS
Dukla Praha – KP Brno 34:20 (16:9)
Nejvíc branek: Šůstek 6, Jeníček 5, Mubenzem 4 – Burget a Mráz po 4, Koubek 4/1

2. ZÁPAS
Dukla Praha – KP Brno 29:19 (11:10)
Nejvíc branek: Mubenzem 7, Jeníček 5, Sviták 5/2 – Koubek 4/1, Zima 3, Mičola 3/3

STAV SÉRIE: 2:0