DEFENZIVA. Královu Poli to vzadu funguje. Za vše mluví počet obdržených branek. Se 180 balony v jejich síti jsou v této statistice druzí v extralize. „Jde zatím o naši nejdůležitější část hry. Dirigují ji Michal Dostalík s Lukášem Weintrittem, vyčnívá třeba Tomáš Musil. Navíc jim kryje záda skvělý Jirka Bavlnka," povídá Missbach.

TRENÉRSKÁ ZMĚNA. 
K týmu se vrátil známý kouč a mužstvo pod ním šlape. „Trenér Missbach nám sedl a na výsledcích to jde poznat. Dobře se doplňují i s asistentem Ondřejem Ondráčkem," chválí spojka Tomáš Musil duo lodivodů. „Jde vidět, že trenér je pedagog. Působí klidně a hodně komunikuje. Na druhou stranu zápasy prožívá, což se mi líbí," oceňuje pivot Lukáš Weintritt.

VYDAŘENÝ START. Loni si házenkáři připsali první výhru až v sedmém kole. Letos sice na úvod padli, pak se jim však začalo dařit. „V týmu je díky tomu větší pohoda. Minule jsme začátek pokazili a už se to s námi vezlo," vzpomíná Musil.

POSILY ZAPADLY. Do družstva zamířily dvě zkušené spojky s vazbou na Brno Viktor Hastík a Jiří Havlát. Oba zapadli, zvlášť se daří Hastíkovi, který je s 43 zásahy nejlepší střelec týmu. „Jak se teď moderně říká, jde o rozdílového hráče, který táhne útok a své si odehraje i v obraně. Nechci však vyzdvihovat individuality. Naše přednost spočívá v týmovém pojetí a bojovnosti," popisuje Missbach.

LOS. Na dobrém vstupu do soutěže má zásluhu i příhodná skladba soupeřů. Po sobotním duelu v Litovli však na Brňany čeká trio soků, kteří jsou před nimi a teprve v nich se projeví skutečná síla týmu.

Ze statistik
Bilance: 10 bodů, 5. místo v tabulce, skóre 190:180
Nejlepší střelci: Viktor Hastík – 43 gólů (6. v extralize), Jan Hubáček 38 (11.)
Úspěšné zákroky brankařů: Jiří Bavlnka – 125 
(2. místo v extralize)