Brno v úvodu soutěže zaskočilo Jičín a odvezlo si bod za remízu 23:23. „Teď nás čeká úplně jiný zápas. Frýdek hraje odlišně v obraně i v postupném útoku. Jeho tým má rozhodně vyšší ambice než v loňském ročníku," tvrdil kouč KP Jan Hegar.

Slezané vyhráli v roce 2003 společnou českou a slovenskou soutěž, na podobné úspěchy ale v poslední době jen vzpomínali. V minulé sezoně už však započali svoji cestu zpět na výsluní. O správném směru jejich cesty ale svědčí třeba víkendová porážka o jediný bod se silnou Karvinou. „I výsledky v přípravných zápasech měli velmi dobré.Ale jsme favorit. Věřím, že tuto roli doma potvrdíme. V Jičíně jsme si dokázali, že máme v týmu kvalitu," doufal Hegar.

V dresu Frýdku lze stěží označit jedinou výraznou osobnost. „Nebezpečí hrozí z více stran. Mají kvalitní spojku Tydu, na pravém křídle Hese, z Karviné přišel pivot Kalous. K tomu musím přidat nevyzpytatelného brankáře Šoltése," jmenoval brněnský kouč klíčové osobnosti finalisty loňského ročníku českého poháru.

Brno bude letos poprvé spoléhat na domácí prostředí. I když v minulé sezoně na jeho zápasy příliš fanoušků nezavítalo. „Chceme je kvalitní hrou a výsledky do haly postupně přilákat. Pro hráče na palubovce je obrovská podpora, když vidí zaplněnou tribunu," podotkl Hegar, který v uplynulém ročníku Královo Pole dovedl na deváté místo v extralize.