V brněnském klubu doufají, že výkony půjdou s přibývajícími zápasy postupně nahoru. „Trenér trefil správně, že to není ještě ono. Neříkám, že musíme ještě něco zběsile dohánět, postupně je však třeba doladit nějaké věci," souhlasí spojka Jan Hubáček.

Start extraligy4. září, 10.30: Hranice – KP Brno
10. září, 17.00: KP Brno – Frýdek-Místek
17. září, 17.00: Lovosice – KP Brno
24. září, 17.00: KP Brno – Karviná
1. října, 18.00: Jičín – KP Brno
2. října, 18.00: Nové Veselí – KP Brno
3. října, 17.00: KP Brno – Kopřivnice

S příchodem nového stratéga se pozmění i herní tvář družstva. „Chceme hrát rychlejší házenou, než zatím předvádíme v přípravě. Zároveň je třeba nacvičit přechod do rychlého útoku a víc obranných systémů," upřesňuje lodivod, který předešlé roky strávil v Rakousku. „Snažíme se nadrilovat různé herní šablony, zároveň však máme prostor pro improvizaci. Není to tak, že nás trenér zahlcuje signály," doplňuje Hubáček.

Nové věci si Hubáček společně se spoluhráči vyzkouší poprvé v soutěžním utkání v neděli v Hranicích, které v loňském ročníku slavily bronzové medaile. „Každý den jsme na palubovce, takže mi ani nepřijde, že se to blíží. Už se však na zápasy moc těšíme. Konečně zase zažijeme ostrý boj o vítězství. Kvůli tomu také náš sport děláme," vykládá Missbach.

V duelu může počítat i se dvěma novici v kádru. Právě z Hranic se vrátil brněnský odchovanec Viktor Hastík a tým posílil i Jiří Havlát z Tišnova. „Oba jsou výrazní hráči, kteří nastoupí buď v základní sestavě, nebo dostanou dost času na hřišti. Jde o spojky, na kterých leží těžiště hry. Stavíme však i na mladých hráčích, kteří nabrali víc zkušeností," věří Hubáček v konkurenceschopné družstvo.

Základní cíl pro Brňany představuje první desítka pořadí v tabulce, která zajistí účast v interlize. Společná soutěž se Slovenskem je v plánu od sezony 2017/2018. „Zůstáváme při zemi podotýká," kouč. „Těžké odhadovat, jak na tom budeme. Určitě pomýšlíme na play off a pak se uvidí," dodává Hubáček.