„Focení vyplynulo ze situace.V přípravě jsme dost těsně prohrávali, navíc nám úplně nevyšel konec loňské sezony, takže přišlo docela málo lidí. Ale na to, kolik jich bylo, vytvořili neskutečnou atmosféru," povídal brněnský pivot Michal Dostalík.

KP BRNO – LOVOSICE 25:24
Poločas: 15:15.
Nejvíc branek: Kubis 6/6, Hubáček 5, Hajčman a Mičola po 4 – Motl 9/1, Jonáš 4.
Rozhodčí: Hanák, P. Novák.
Sedmimetrové hody: 6/6 – 1/1.
Vyloučení: 3:2.
Diváci: 450.

Ještě než si dvě desítky nejvěrnějších fanoušků užily chvíle před objektivy foťáků po boku svých hrdinů, trnuly hrůzou. Jejich tým pár minut před koncem vedl o tři branky, půl minutu před závěrečnou sirénou už se náskok smrskl jen na jeden gól a míč měly navíc v moci Lovosice. „Byl jsem trochu nervózní, ale soupeř byl ještě víc, protože musel dát gól. Podle toho to taky dopadlo," uvedl Dostalík.

Poslední naději na srovnání Severočeši promarnili. „Nevyšla nám přihrávka," kroutil hlavou lovosický Dominik Miko. Brno si tak připsalo na startu sezony plný bodový zisk. „Drama jsme vůbec nemuseli připustit. Neproměnili jsme dvě vyložené šance. Byla by obrovská škoda, kdybychom jakkoli ztratili, protože ve druhém poločase jsme byli lepší," oddechl si trenér domácích Jan Hegar.

K vítězství velkou měrou přispěl i se šesti trefami nejlepší střelec brněnského celku. Křídelník Jiří Kubis, výhradní exekutor brněnských sedmimetrových hodů, se ve všech případech prosadil. „Ujal se své role se vší parádou. Doufám, že mu to tak půjde i nadále, protože v minulé sezoně byly zápasy, které jsme si kvůli slabé úspěšnosti pokazili," upozornil Dostalík. „K zahrávání se dostal přirozeným výběrem. Jsem rád, že svoji roli bezezbytku splnil," mnul si ruce Hegar.

Brno mělo vynikající start do extraligy i v loňské sezoně, kdy dokonce chvíli vedlo nejvyšší domácí soutěž. Nakonec ale Jihomoravané spadli až na osmou příčku a brány play off jim zůstaly zavřené.

Teď nechtějí něco podobného zopakovat. „Hráli jsme na sedm lidí, zbytek kádru byl málo konkurenceschopný. Letos jsme sestavu rozšířili, tak snad vydržíme v tempu celou sezonu," přemýšlel kouč.