Brňanům se nevydařil zejména závěr základní části, kde prohráli osm utkání v řadě a poslední vítězství si připsali 8. ledna v domácím zápase s Českou Lípou. „Doplatili jsme na zranění tří klíčových hráčů a v závěru jsme dali šanci našim mistrům republiky do sedmnácti let. Ukázali kvalitu, třeba na Slavii jsme odehráli dobré utkání. Sezonu jsme dohráli s nimi. Neúčast v play off je pro mě zklamání, ale jsem spokojený se ziskem titulu v sedmnáctkách," ohlíží se za ročníkem trenér Jan Loup.

Mladíci Helasu v závěru prošli velkou školou a nevyhnuli se několika debaklům. Nejtěžší pro ně byl domácí příděl 0:12 od mistrovské Chrudimi tři kola před koncem. „Nemají žádnou zkušenost s dospělým fotbalem a nikdo po nich nemůže chtít, aby se fyzicky měřili s chrudimskými Brazilci. Přesto věřím, že jim taková zkušenost hodně dá," vysvětluje Loup. „S mladými se hraje trochu jinak. Jsou uvolnění a nedělají si s hrou velkou hlavu," doplňuje Cupák.

Helas má momentálně v kádru reprezentační devatenáctky tři futsalisty, další dva v jedenadvacítce. „A trenéři volají, jestli nemáme nějaké další," usmívá se Loup.

Další neúčast ve vyřazovací části Helas nechce opakovat a už nyní spřádá plány na nový ročník. „Rád vyhrávám, ale kvůli nucené generační obměně to tentokrát nešlo. Možná jsme se mohli do poslední chvíle rvát aspoň o play off, ale raději jsme připravovali kádr pro další sezonu. Nechceme zaspat a tým posílit i dělat futsal víc na úrovni a profesionálněji. Mrzela mě neúčast na trénincích, je potřeba tomu dodat větší náboj," plánuje Loup.

Mezi elitní osmičkou už nechtějí za rok chybět ani hráči. „Asi je pro nás klíčové, aby v klubu dál zůstal David Cupák a neodešli ani další hráči. Pak můžeme být, až na zápasy s Chrudimí, konkurenceschopní a bojovat o umístění do pátého místa," míní Cupák. Bratrance Davida ale k setrvání nepřemlouvá. „Necháváme to spíš na trenérovi, Davida určitě v týmu chceme, dává nám hodně i na tréninku," říká mladší z Cupáků.

sezona HelasuUmístění: 10. (z 12 klubů)
Bilance: 22 zápasů, 6 vítězství, 2 remízy, 14 porážek, skóre 55:92
Body: 20
Nejproduktivnější hráč: David Cupák – 25 bodů (14 gólů + 11 asistencí)
Nejlepší střelec: David Cupák – 14 gólů
Nejvyšší vítězství: Helas Brno – Plzeň 6:0 (1. kolo)
Nejvyšší porážka: Helas Brno – Chrudim 0:12 (20. kolo)