Rozhodně nešlo o snadný pokus. „Byla to těžká střela přes blok a z dálky," popisuje Křemen. „Před autovým vhazováním jsme si řekli, co budeme hrát a balon se dostal ke mně. Nejdřív jsem ho málem ztratil, pak jsem to naštěstí trefil," popisuje klíčový moment utkání.

Vzal to na sebe

Od Křemena to v úterý nebylo vše. Závěrečné trojce předcházely jeho dva proměněné trestné hody. Snížil tak na 69:71, pak už přišla trojková chvíle. „Všichni na mě po ní radostí naskákali," dodává Křemen.

Brněnští basketbalisté se nečekanou výhrou nad druhým celkem tabulky nejvyšší soutěže bodově dotáhli na předposlední Jindřichův Hradec, se kterým změří síly v sobotu na jeho palubovce. „Vítězství nad Děčínem je pro nás velmi důležité. Posune nás mentálně nahoru. Věříme, že Hradec v tabulce předskočíme. I kdyby to nevyšlo teď, tak máme lepší následující los. Hrajeme s přijatelnými soupeři a po sobotě třikrát v řadě doma," líčí odchovanec Mariánských Lázní.

Mmcité nedávno vyměnilo kouče a zdá se, že radikální krok začíná nést ovoce. Tomáše Pětivlase vystřídal Zoran Helbich a týmu dodal nový impuls. „Pod novým trenérem se změnilo úplně všechno. Od tréninkové fáze po ostatní věci kolem družstva. Myslím, že nám změna prospěla a že jsme na cestě k lepším výkonům," doufá úterní hrdina Křemen.