Se spoluhráči vyzve soupeře, se kterým Brňané po návratu do nejvyšší soutěže uhráli jediný bod. V letošní sezoně doma s Hranicemi remizovali 26:26. „Není to tak, že bychom si museli zvedat sebevědomí. Na soupeře si věříme, nevnímáme ho jako nějaký super tým, na který nemáme. Věřím, že jako mužstvo jsme lepší," prohlašuje.

Podle Hubáčka celek z Králova Pole doplácel proti Hranicím na slabší koncentraci při utkáních. „Umíme si vytvořit náskok, ale pak předvedeme hluché místo. Toho je potřeba se vyvarovat. Míváme výborné úseky, pak se ale porazíme sami," vrací se k předešlým duelům.

Hranice naopak mohou spoléhat na skvostnou bilanci proti Brnu. Z předešlých deseti vzájemných střetnutí vyhrál celek z pod Beskyd devětkrát. Body ztratil až letos. „Těžko říct, jestli nás můžou podcenit. Pokud k tomu dojde, je potřeba odehrát celý zápas naplno a využít toho," burcuje Hubáček.

Oba týmy se naposledy střetly v závěrečném kole základní části a hranický celek zvítězil 30:28. Výsledek rozhodl o tom, že Brňané vypadli z elitní čtyřky soutěže a musejí čtvrtfinálovou sérii na tři vítězná utkání začít na palubovce soupeře. „Nijak naštvaný jsem kvůli tomu nebyl. Je to škoda, ale věřím, že sérii můžeme zvládnout i tak," mávne Hubáček rukou nad dvěma úvodními zápasy mimo domácí hřiště.

Soupeřova hala Brňanům také dvakrát nesvědčí. „Šatny jsou od ní oddělené, navíc v ní bývá zima. Ale nemyslím si, že se jedná o hlavní důvod špatné bilance. Nesedí nám styl Hranic, který je takový rozvážný a zkušený. Jejich hráči se nehrnou do protiútoků a nejsou nijak zbrklí," popisuje pětadvacetiletý házenkář.

I když role papírového favorita připadá soupeři, brněnský celek nehodlá sezonu končit v prvním kole play off. „Tlak na postup necítím, ale z mého pohledu mi neúčast v semifinále přijde jako neúspěch," dodává odhodlaně Hubáček.