V nich nejdřív ve středu od šesti hodin večer hostí madridský Rivas, za dva týdny zakončí skupinu na palubovce Fenerbahce Istanbul. Jelikož turecký gigant neztratil zatím ani bod, vkládá brněnský celek naději do středečního střetnutí. „Ani výhra nám ještě postup nezaručí, ale v případě naší porážky bude rozhodnuto," tuší kouč Imosu Jan Bobrovský.

Imos zatím drží pátou postupovou pozici, Rivas je o jednu příčku výš. „Je to kvalitní tým, ale silnější je na svém hřišti. My si doma víc věříme," připomíná porážku 60:78 z prvního vzájemného duelu kapitánka Anna Jurčenková.

Návrat do haly Rosnička Brňanky vítají, prohrály totiž všechny tři předchozí zápasy venku. Potýkaly se v nich s množstvím ztrát i horší střelbou. Důrazná obrana ze strany soupeře je ale čeká i ve středu. „Rozehrávačky budou mít těžkou práci, Rivas presuje po celém hřišti a znepříjemňuje jim život," upozorňuje Bobrovský.

Španělský protivník už do utkání patrně nasadí i americkou pivotku Jasmine Hasellovou, která přišla jako náhrada za zraněnou Lauru Gilovou. „Řadu akcí ale má soupeř secvičenou na Fridu Eldebrinkovou jako střelkyni," poukazuje kouč na bývalou brněnskou hráčku.

Jeho svěřenky po sobotní ligové výhře 81:71 nad brněnským Valosunem nabíraly fyzické i psychické síly. „Dostaly jsme den volna, mohly jsme se od basketbalu úplně oprostit. Měly jsme prostor na regeneraci, v rozjeté sezoně stejně řešíme spíš jen taktické věci," popsala Jurčenková.

Až v příštím týdnu se Imos vymaní z náročného rytmu dvou zápasů v týdnu. „Hráčky jsou unavené psychicky i fyzicky. Stále se potýkáme s nějakou marodkou. Odfrknou si," řekl Bobrovský.

Ve středu večer nebudou bojovat jen s náročným soupeřem, ale i o přízeň diváků. Utkání totiž koliduje s duelem českých hokejistů proti Švédsku na olympijských hrách. „Věřím, že ti věrní nás podpoří. A Slováci přijít můžou," poukázala Jurčenková s úsměvem na fakt, že její krajané hrají v Soči až ve čtvrtek.