Po výsledku 86:61 vybojovaly druhé vítězství ve skupině A a jejich naděje na postup do vyřazovací fáze opět ožila. „Potřebné body zatím v hlavě ještě nepočítám," usmál se domácí trenér Jan Bobrovský.

Jeho hráčky mu udělaly radost výkonem, který se rapidně lišil od dva týdny starého propadáku s Tarsusem. Na Brňankách byla od začátku utkání patrná touha po vítězství. „Na Györ jsme si věřily. U nich jsme prohrály jen těsně. Byly jsme na soupeře skvěle připravené, znaly jsme všechny jeho akce," hodnotila podařený výkon Veronika Vlková.

Domácí rozehrávačka v utkání potvrdila silnou stránku Imosu, kterou představuje střelba za tři body. Vlková proměnila všechny tři své pokusy, dalších šest trojek přidaly ostatní. „Na hráčkách jsem viděl, že si věří. Přišlo to, na co jsme čekali. Ze zlepšené obrany se dostavila také úspěšná střelba," liboval si Bobrovský.

Kouč do utkání již nasadil i dvě uzdravené basketbalistky, Alenu Hanušovou a Editu Šujanovou. „Můj výkon nebyl dobrý, ale jsem ráda, že alespoň koleno nebolelo," řekla Hanušková.

„Ještě jí chybí fyzická kondice, na hřišti trochu bloudila," doplnil k výkonu Bobrovský.

Jinak byl spokojený především s tím, jak jeho družstvo plnilo taktické pokyny. „Naše pivotky pokryly Shegogovou, nejnebezpečnější hráčku Györu. Zlepšili jsme obranu i doskoky a hned se ukázalo, že hra je potom pohlednější," chválil.

Už nyní je jasné, že Imos překonal v Eurolize své maximum z loňského ročníku, v němž zvítězil pouze jednou. „S tím jsme do soutěže nešli. Zatím ještě nejsme spokojení," hleděl Bobrovský již do dalších utkání.

Brňanky se v tabulce skupiny A odpoutaly z poslední pozice, kterou přenechaly Tarsusu. S devíti body okupuje Imos šesté místo a ztrácí bod na madridský Rivas a dva body na Györ. Ve zbývajících zápasech základní skupiny se český zástupce představí jen jednou doma, proti favorizovanému Spartaku Moskva. Zbylé čtyři duely odehraje venku. K příštímu utkání zajíždí do polského Krakova. Tamní Wislu v prvním vzájemném duelu porazil 77:74.

Imos Brno – Györ 86:61

Po čtvrtinách: 17:17, 41:30, 70:46. Nejvíc bodů: Abdiová 22, Pecková 15, Ohldeová a Vlková po 10 – Nagyová-Bujdosóvá 14, Kublinová 13, Raksányiová 9. Fauly: 19:21. Trestné hody: 15/13 – 25/16. Trojky: 9:3. 
Diváci: 600.

MARTIN VYMYSLICKÝ