Zatímco v domácím táboře se opět rozhostil smutek, hostující tým v letošním ročníku Euroligy zvítězil teprve poprvé a náležitě si večer užíval. K vítězství mu 22 body pomohla i Američanka DeLisha Milton-Jonesová, která před šesti lety slavila právě s Brnem titul euroligového mistra. „Letos se nám nedaří. Máme zraněné. Ale o to víc jsme se semkly. Byly jsme jako raněná zvířata," hodnotila utkání již osmatřicetiletá pivotka.

Ráz utkání byl jasný od prvních vteřin. Zatímco na domácí straně neproměnila dva trestné hody Barbora Kašpárková, turecký tým začal ve velké stylu a brzy vedl 12:0. „Velká tragédie. Od začátku bylo vidět, že nám utkání nesedlo. Co jsme v útoku zahodily, to je opravdu strašné," smutnila po utkání Romana Hejdová, s dvaceti body nejlepší střelkyně Imosu.

Zakončování se Brňankám vůbec nedařila. Hostující hráčky proměnily v body téměř každý útok, kdežto pokusy domácích většinou končily mimo či na obruči. „Byla to katastrofa. Připadalo mi, že si každá z našich hráček chce jen vystřelit," lamentoval Bobrovský.

V první čtvrtině Imos zaznamenal pouhých šest bodů, v poločase prohrával propastným rozdílem 18:49. „V půli jsem hráčky prosil, ať zapnou. Kosmetická úprava výsledku přišla až v závěru, kdy soupeř vyslal do hry náhradnice," podotkl sedmašedesáti­letý kouč.

V závěru se chytla právě Hejdová, nicméně prohru už odvrátit nešlo. „Stáhnout takový rozdíl už nebylo možné. Moje body mě vůbec netěší. Přitom do utkání jsme šly koncentrované," uvedla.

Bobrovský však se svojí svěřenkyní příliš nesouhlasil. „Koncentrované? Vždyť v prvních čtyřech útocích jsme třikrát přišli o míč. Není to jejich neuměním. V čem to tedy je, když ne v soustředění? Neumím si to vysvětlit," tázal se.

Imos zůstává na předposledním místě tabulky. Cestu do dalších bojů si opět zkomplikoval, ale domácí ikona ještě zbraně neskládá. „Čeká nás ještě sedm zápasů, stát se může leccos," řekl Bobrovský.

BK IMOS Brno - Tarsus 70:90 (6:28, 18:49, 41:67)

Nejvíce bodů: Hejdová 20, Abdiová 11, Jurčenková 10 - Miltonová-Jonesová 22, Doronová 16, Valdemorová a Jansoneová po 11. Rozhodčí: Mehandijev (Bul.), Sundič (Černá Hora), Williams (Wales). Trestné hody: 13/7 - 10/5. Fauly: 12:15. Trojky: 7:5. Diváci: 600.

MARTIN VYMYSLICKÝ