V závěru finále jste Slavii dotahovali, poslední čtvrtinu jste vyhráli 2:0. Co chybělo k vyrovnání?

Měl jsem velkou šanci, kdy jsem mohl vyrovnat. Bohužel proti nám stál výborný brankář. Slavii můžeme jen pogratulovat k zasloužené výhře.

Mission Roller ovládl v základní části východní skupinu, z Final four přivezl stříbro. Jak hodnotíte sezonu?

S klukama jsme se bavili o tom, že kdyby nám někdo před sezonou řekl, že vyhrajeme skupinu a nakonec získáme stříbro, nevěřili bychom mu to. Rok od roku je těžší se scházet na zápasy. Bohužel není moc mladých hráčů, kteří by se k nám připojili. Nevím, čím to je. Za tuhle sezonu je potřeba všem poděkovat. Myslím, že dopadla nad očekávání dobře.

Oslavili jste tedy hned v sobotu úspěch?

Byl jsem trochu zdravotně indisponovaný, takže jsem hned mířil do postele. Kluci to určitě oslavili a doufám, že se v červenci ještě sejdeme a sezonu oslavíme všichni.

Týden před Final four jste gólem v prodloužení rozhodl o zisku titulu mistra světa organizace FIRS, když jste porazili Francii 2:1. Je to největší moment vaší kariéry?

Určitě to potěší. Ale nemyslím, že to byl úplně můj top moment. V prodloužení jsme perfektně sehráli přesilovku, kluci předvedli sérii nahrávek. Měl jsem prázdnou branku. Nebyl to jen můj moment, ale zásluha celého mužstva.

Světový šampionát FIRS hostila Argentina. Měli jste čas i na turistiku?

Přiletěli jsme dva dny před mistrovstvím, měli jsme čas se jít podívat do města Rosária, kde se turnaj odehrával.

Zarazilo vás něco v Jižní Americe?

Ani ne. Akorát jsme odjížděli z České republiky, kde je léto, a přiletěli do Argentiny, kde je momentálně zima. Trochu jsme oprášili kulichy a rukavice, večer byly teploty okolo nuly. Přes den bylo kolem patnácti dvaceti stupňů, teploty hodně kolísaly.

O víkendu startuje ve finském Tampere mistrovství světa organizace IIHF, na které se taky chystáte. Jak náročný program zvládáte?

Psychicky s tím problém nemám, fyzicky už je to někdy trochu náročnější. Ale sám jsem se rozhodl, že takový program chci mít, takže to tak beru.

Pravidla organizací FIRS a IIHF jsou lehce odlišná. Vyhovují vám některé z nich víc?

Ve Francii hrajeme podle pravidel FIRS, to je mi tedy trochu bližší. Ale přechod k pravidlům IIHF zas takový rozdíl není. Největší rozdíl pro mě momentálně je větší hřiště, člověk se na něm víc nabruslí.

Na turnaji FIRS se vám podařilo získat zlato. S jakými ambicemi odjíždíte do Finska?

Každou medaili bereme všemi deseti. Konkurence na turnaji IIHF je každý rok obrovská. Američané či Kanaďané vždy dovezou perfektní tým složený z hokejistů, kteří se dokážou pohybovat i na inline bruslích.