Jenže v nominaci na kvalifikaci na prosincové mistrovství světa ve Švédsku Jakůbek chybí. „Pro kvalifikaci měli trenéři okruh asi třiceti jmen a já nezahrál podle svých, ani jejich představ. A vzhledem ke slabším soupeřům berou jen šest obránců, místo sedmého beka jede univerzál Veltšmíd," přibližuje důvody.

Návrat do reprezentace ho přesto těší. „Kdybych byl se sebou spokojený a nedostal se do nominace, je to jiné. Trenérům jsem rozhodování neztížil," uvědomuje si dvaatřicetiletý obránce.

České florbalisty čeká na přelomu ledna a února poprvé v historii kvalifikace na světový šampionát. V nizozemském Nijmegenu se o dvě přímá postupová místa střetnou s Rakouskem, Velkou Británií, Dánskem, Německem a domácím celkem. „Jde o nutné zlo. Myslím, že pro nás, Švýcarsko, Finsko a Švédsko je to navíc. Nechal bych kvalifikaci pouze o osm až deset míst," dodává Jakůbek.

S Buldoky otevře nový extraligový rok v neděli domácím duelem s Mladou Boleslaví. Na lavičce už není Libor Schneider, který kvůli velkému časovému vytížení na vlastní žádost skončil. Mužstvo vede jako hlavní trenér Rudolf Škubal, jemuž pomáhá bývalý hráč Lukáš Krupička.